Prva dodjela Game Changer Awards

Osječka ORQA proglašena najperspektivnijom mladom kompanijom.

Game Changer Awards dio su četverodnevnog Start Up Zagreb festivala – prvog umjetničkog tech lifestyle festival, koji donosi sasvim drugačiji pogled na tehnologiju i budućnost. Tim povodom, dodijeljene su nagrade najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji svojim radom donose svježinu i rast hrvatskom tehnološkom sektoru, a usko su povezane uz gaming i blockchain tehnologiju.

start-up-konferencija-1

Nagrade daju dodatan prostor i zasluženo mjesto u javnosti hrvatskim tvrtkama koje su domaća rješenja za neke od najvećih svjetskih kompanija poput: Spotify-a, Ubera, Zoom,a Netflixa i mnogih drugih.

U prostorijama WESPA Spaces-a, u Green Gold centru, dobitnici su istaknuli kako je podržavajući osjećaj da se njihov rad sve više ističe i cijeni i u samoj Hrvatskoj, a prostor koji dobivaju kroz Game Changer platformu, vrijedna je stvar za sve buduće start up-ove. Uručeno je 12 nagrada u sljedećim kategorijama, uz posebnu 13-aestu pod nazivom „BABY UNICORN“ koju je osvojila osječka ORQA: NFT spotlight of the year, Gaming racket of the year, Streamer of the year, Eco startup of the year, Fintech startup of the year, E-commerce transformation of the year, Women`s equality leader, ESports GG award, Activist against cyberbulling, AI changer of the year, Gaming animation of the year, Blockchain servies startup of the year.

start-up-konferencija-2

Prije godinu dana osječka tehnološka tvrtka Orqa ponovo je potvrdila status svjetskog lidera u području razvoja tehnologije pogleda iz prvog lica (FPV) stjecanjem 100% udjela u švicarskom Immersion RC-u, čime je došlo do jedne od najvažnijih poslovnih akvizicija u industriji FPV dronova. I dalje možemo očekivati značajne inovacije korištenjem najnaprednijih digitalnih tehnologija.

Prvo izdanje StART UP Zagreb powered by Coca Cola – prvog umjetničkog tehnološkog festivala, za posjetitelje je bilo otvoreno od srijede do subote, u prostorijama Francuskog Instituta u Preradovićevoj 5. Zainteresirani su mogli pogledati umjetničke radove u digitalnoj formi ili skulpture koje su fizički nastale korištenjem novih tehnologija.

start-up-konferencija-3

Proces izrade istih nimalo nije jednostavan jer za izložene skulpture prosječno treba 6 mjeseci po 16 sati rada dnevno, kako bi postigle formu u kakvoj su izložene.

U četvrtak su posjetitelje dočekale i besplatne radionice predstavljanja domaćih indie projekata iz gaming branše. Aleksandar Gavrilović predstavljao je Game-Chuck – projekt i igru, dok je osječki tim predstavljao Joe Wander – igru i rad oko ovoga projekta.

start-up-konferencija-4

U petak, ispred Stoneblock-a i Endemica Stipe Plejić je posjetiteljima objasnio kako plasirati NFT-ove te kako ući u kompletan proces stvaranja i plasiranja digitalnih umjetnina. Subotnji program je obogatila i digitalna modna izložba svjetski poznatog brenda, Tribute Brand, što je ujedno i zatvorilo ovu lifestyle priču u sklopu koje je Michelangelo Labs donio svoje dvije izrazito vrijedne umjetnine.

Na izložbi su sudjelovali i: Gamepires, Uptown Records, Pine Studio, KodaDot, Under The Stairs, Michaelangelo Labs i Josip Vlah.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)