Prva prava bio priča u proizvodnji puretine i piletine

U današnjim uvjetima zbrke oko uvoza mesa i u konačnici nevjerice oko onoga što zapravo jedemo u Hrvatskoj postoji svijetli primjer tvrtke koja vlastitom proizvodnjom izaziva divljenje budući da kroz kontrolirani uzgoj bez GMO proizvoda, bez antibiotika i hormona na tržište plasiraju mesne proizvode koji se mogu konzumirati s punim povjerenjem.

Vlasnik Purexa, Milivoj Dragošević po struci diplomirani inženjer strojarstva i projektant bio je u svom životu vođen željom da svojoj djeci pruži što zdraviju prehranu te je stoga odlučio pokrenuti proizvodnju uzgoja purana. Odrastao je u omiškoj zagori u malenom selu Smolonje te se tog djela svog djetinjstva rado sjeća a u početku u manjoj štalici hrabro smješta prvo jato purica koje prihranjuje. Već od samih početaka, iako na to gleda kao na hobi, budno prati stanje na tržištu te odabire samo najkvalitetniju pripravke za svoju perad, a hranu priprema potpuno samostalno.

purici

S vremenom uspješno rješava sve izazove na koje je nailazi, te je u skladu sa svojom projektantskom snalažljivošću i vođen željom za uspjehom, njegova proizvodnja sve više raste. Danas Milivojeva tvrtka ima 160 zaposlenih ljudi, a u Zagrebu i Splitu rade i trgovine pod brandom Purex. Od svojih skromnih početaka s purićima Purex širi svoj asortiman te kreće u proizvodnju pilića, a otišlo se i korak dalje te se proizvodnja proširila i na tradicionalne dalmatinske specijalitete od svinja. Ponosno ističe kako je njegova prvotna misija i nit vodilja o zdravoj hrani za svoju djecu živi i dalje te se posebno vodi briga o prehrani i kvaliteti mesa.

Upravo vođeni ovom filozofijom i uz posebne prirodne komponente koje se dodaju hrani životinje su imunološki puno izdržljivije te se ponosno ističe kako se antibiotici ne upotrebljavaju u proizvodnji posljednjih sedam godina.

purica

Izdvojeno:

> Zbog intenzivnog načina proizvodnje u posljednjih tridesetak godina u peradarskoj industriji najveći problem predstavlja parazitska bolest probavnog sustava. Kokcidioza koja u crijevima uzrokuje oštećenje sluznice probavnog sustava peradi. Zato se peradi daju jaki preparati kako bi se bolest držala pod kontrolom. Perad se lijekovima tretira do desetak dana prije klanja kako bi se lijekovi izbacili iz tijela životinje. Unatrag tri godine Purex je ozbiljno pristupio ovom problemu u proizvodnji peradi te je u suradnji sa strukom i humanijim pristupom životinjama organizirao slobodan uzgoj što znači veće kretanje peradi, idealno mikroklimatsko okruženje, a posebnom prehranom uspio je uspostaviti uzgoj peradi lišene opasnih parazita zbog kojeg se perad u industriji izuzetno tretira medikamentima. Hrana koja kojom se hrani perad posebno je probrana i za potrebe Purexa proizvodi se u vlastitoj tvornici stočne hrane.

> Soja koja se nabavlja za prehranu životinja pod posebnom je kontrolom neovisnog laboratorija u Beču te ne sadrži GMO modifikacije

> Meso se u Purex dućanima i skladišnim komorama drži na temperaturi od jednog stupnja kako bi se prirodno produžio vijek trajanja namirnica, a svježe meso do kupca dolazi najkasnije u roku od četiri dana. Izloženo meso u Purex rashladnim vitrinama drži se na temperaturi do tri stupnja.

> Kupce Purex proizvoda posebno se pri kupnji mesa savjetuje kako proizvod treba održati u neprekinutom “hladnom lancu”. Meso prilikom kupnje treba u što kraćem roku ponovno smjestiti u hladnjak. Prirodni vijek trajanja ovako tretiranog ohlađenog mesa je do sedam dana.

purica-1

Purex zvjezdice:

> Predsjednik Turske republike Erdogan sa svojom je ženom u Samoboru bio oduševljen Purex ponudom te je na lokalnoj tržnici njegova supruga pokupovala sve piliće i ponudu paških sireva

> Obratite pažnju na miris juhice koju kuhate, jer je on također jedan od indikatora kvalitete mesa

Izvor: Wish.hr