Punoljetno izdanje Terry Fox Runa okupilo 6 000 sudionika

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, održalo se danas 18. put na zagrebačkom jezeru Jarun.

terry-fox

Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 17 godina okupila više od 100.000 sudionika u Hrvatskoj, danas je trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije podržalo više od 6 000 građana. Znak za početak trke dao je Ministar zdravstva, izaslanik predsjednika Vlade prof. dr. Milan Kujundžić, a po simboličnoj cijeni od 50 kuna, majice su prodavale i poznate osobe. Okupljene su na Jarunu pozdravili i veleposlanik Kanade NJ.E. Daniel Maksymiuk, dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, prof. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka, dr. sc. Neven Soić, pomoćnik ravnatelja Instituta Ruđer Bošković te doc.dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik za zdravstvo i sport Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

terry-fox-1

„Terry Fox je bio Kanađanin koji je nadahnuo mnoge ljude, a Terry Fox trka u Zagrebu je zaista nadahnjujuća akcija. Dođite na Jarun u nedjelju da izrazimo solidarnost s onima koji su oboljeli od raka te pokažemo da je sve moguće.“, izjavio je veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, NJ.E. Daniel Maksymiuk.
Posjetitelji događanja imali su priliku pratiti zabavno-glazbeni program uz DJ Sommer koji je vodila Ivana Mišerić.

terry-fox-2

Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom po prigodnoj cijeni od 10 kuna, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora. Osim što ove godine obilježavamo punoljetno izdanje trke, 2017. ujedno slavimo 150. rođendan Kanade, 50. rođendan Hrvatske lige protiv raka i 20. rođendan MPG-a. Između ostalih, trku su podržali i Miss Universe Hrvatske 2017. Shanaelle Petty, košarkaši KK Cibona te komičari iz Studija Smijeha.

terry-fox-3

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 6.300.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković u svrhu daljnjeg istraživanja raka.

Podršku ovogodišnjem izdanju pokroviteljstvima su iskazali Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za šport i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Uz dopuštenje: Media Val (sve fotografije)