Sandra Petrž podijelila svoje iskustvo sa mamama na Čakulaonici

Novi ciklus Čakulaonica – Unatoč teškim temama, pregršt smijeha i duh optimizma! Ljeto je prošlo, a jesen se vratila u grad. Baš, kao i uvijek posjećena Čakulaonica.

Kako je i najavljeno na prethodnoj Čakulaonici, počeo je novi ciklus „radionica“ za samohrane roditelje i jednoroditeljske obitelji, sa novim licima, novim pojačanjem u postavi, Rosie Kugli koja je od sada također zadužena za organizaciju i vođenje radionica, ali i novim gostima s kojima će se na veliko veselje roditelja družiti, a koji će svojim pričama i iskustvom obogatiti tematske sastanke radionica.

„Neizrecivo smo počašćeni i sretni što smo na početku novog ciklusa Čakulaonica ugostili posebnu i jedinstvenu ženu Sandru Petrž“, izjavila je Ana Mišić, voditeljica Čakulaonica i urednica portala Sretna mama.

cakulaonica-1

Sandra je nadasve iskrena i vedra, nevjerojatno hrabra žena koja je do sada nadahnula mnoge žene da se oslobode okova nasilja i zlostavljanja, iskreno i bez zadrške, progovorila o svom životnom iskustvu kao zlostavljane djevojčice i žene. Kako je i sama rekla, svoju je traumu zapisala i tako je nastao njen autobiografski roman Sandročka zlostavljana.
Svojom životnom pričom, Sandra je prvenstveno željela ohrabriti žene da prekinu začarani krug nasilja te da glasno prozovu svoje zlostavljače jer ako šute, to je nešto najgore što mogu učiniti za sebe.

-Dakle javno prozovite svog zlostavljača! Ja sam hrabra jer sam progovorila i više ih se ne bojim. Najgore je šutjeti o nasilju, jer za nasilje NEMA OPRAVDANJA!, naglasila je Sandra.

Čakulonica je započeta predivnom Sandrinom pjesmom „Volim te“ koju je osobno pročitala, a u kojoj su se mnoge mame i prepoznale.

cakulaonica-2

Nasmijana i optimistična (glas joj je zadrhtao tek nekoliko puta), podijelila je sa svima prisutnima svoju istinitu, dirljivu, snažnu i dojmljivu priču koja je sve ganula, ali istovremeno i ohrabrila. Prenijela je i važnu poruku, a to je da je potrebno vjerovati prvenstveno – sebi.

Kroz razgovor, dotaknula se i mnogih drugih tema, recimo udruga i ustanova koje bi trebale pomagati zlostavljanim ženama, ali kako je sama i doživjela u većini slučajeva nemaju empatije, na žalost na kraju se radi samo o koristi i samopromociji. Glume velike humanitarce, a daleko su od toga.

Iz Sandrine životne priče rodila se snažna i važna poruka da svjetlo na kraju tunela ipak postoji.
Nakon svih udaraca i suza koje je doživjela, danas je sretna. Najponosnija mama, ali i sretna supruga. Sadašnji suprug Branko, velika joj je podrška u svemu što radi.

Samo ste vi te koje možete promijeniti nešto, promijeniti sve što vam smeta i što vas boli! Nitko drugi ne može to učiniti umjesto vas. Vi i samo vi odlučujete!- poručila je na kraju.