Učenici u pilotskoj kabini

Croatia Airlines za osnovnoškolce organizirao Malu školu zrakoplovstva.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines jučer je organizirao Malu školu zrakoplovstva za osnovnoškolce u svom Tehničkom središtu za održavanje zrakoplova u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Učenici su imali jedinstvenu priliku razgledati vanjski dio i unutrašnjost mlaznog zrakoplova Airbus 319 uz stručno vodstvo pilota, stjuardesa i aviomehaničara Croatia Airlinesa.

U Maloj školi zrakoplovstva sudjelovali su pobjednici istoimenoga nagradnog natječaja u kojemu su se ocjenjivali najkreativniji likovni i literarni radovi na temu „Zrakoplovstvo“. To su 4.b razred Osnovne škole Borovje, koji je pobijedio zajedničkim radom Dominika Pađena i Ivana Mikloške, te 8.b razred Osnovne škole Lučko, koji je sudjelovanje u Maloj školi zrakoplovstva osvojio pismenim sastavkom Anice Perković. Svaki je učenik svojim radom nominirao cijeli razred.

Drago nam je što smo vas ugostili u našemu tehničkom središtu i upoznali vas s profesijama, koje su nužne za zrakoplovnu kompaniju. Sigurni smo da ste čuli mnogo toga zanimljivoga i korisnoga od naših aviomehaničara, pilota i stjuardesa. Tko zna, možda se upravo među vama nalaze naše buduće kolege, poručili su predstavnici tvrtke učenicima.

mala-skola-zrakoplovstva-1

Na početku edukativno-zabavnog obilaska učenici su upoznati s vanjskim dijelovima zrakoplova kao što su mlazni motori, krila i podvozje, a tom su im prigodom automehaničari objasnili njihovu ulogu i funkcionalnost.

Piloti Croatia Airlinesa otkrili su zanimljivosti o upravljanju zrakoplovom te im pokazali pilotsku kabinu, a nakon toga učenici su smješteni na sjedala u putničkoj kabini zrakoplova, gdje su ih stjuardese upoznale sa svojim zanimanjem. Najviše zanimanja djeca su pokazala za upute o ponašanju u slučaju opasnosti, koje putnici dobivaju prije polijetanja. Kako bi se što više osjećali kao redoviti putnici, učenicima je poslužen snack obrok, što je upotpunilo ovo nesvakidašnje iskustvo.

mala-skola-zrakoplovstva-2

Na završetku ovog edukativno-zabavnog projekta organizirano je zajedničko fotografiranje učenika, učitelja i predstavnika Croatia Airlinesa ispred zrakoplova Airbus 319.

Uz dopuštenje: Croatia Airlines (sve fotografije)