Udomljavanje je fora

U subotu, 23. rujna, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se akcija Udomljavanje je fora. Tradicionalna akcija koju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba organiziraju u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz potporu tvrtki Hill’s Pet Nutrition i Frontline, ovaj put nosi podnaslov „Edukacija je fora“.

udomljavanje-je-fora-1

Naime, subotnjom se akcijom građane želi osvijestiti da je učenje blisko i ljudima i životinjama. Na edukaciji i jednih i drugih sustavno radi Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. U Dumovcu se pse podučava ponašanju koje im može olakšati udomljavanje, a potencijalni udomitelji doznaju što ih čeka u suživotu s psom. Sklonište edukucije održava i po školama. Edukatori predvođeni kujicom Sisi uče djecu kako se brinuti za životinje te kako kućni ljubimac prerasta u člana obitelji.

udomljavanje-je-fora-2

Aktualni Zakon o zaštiti životinja obvezuje gradove i županije na razvijanje svijesti javnosti, a posebno mladih o zaštiti životinja, a novi će zakon imati i dodatne odredbe kojima se pokušava suzbiti neodgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca.
Na središnjem zagrebačkom trgu građane u subotu očekuju edukatori i volonteri Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Prijatelja životinja. Bit će tu i nekoliko pasa koji traže nove obitelji, ali i zabavni sadržaji poput autića za vožnju Trgom.

Na štandu Skloništa moći će se kupiti majice, tunike, marame i nakit čime se pomažu napuštene životinje.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)