Uz pjesmu, ples, pokret i igru završio 5. Kliker festival Varaždin

Uz vesele “Kišne razdragance”, Ivanku Mazurkijević, Damira Martinovića Mrleta, super glazbu i razdragano rasplesanu ekipu, završio je 5. po redu Kliker festival u Varaždinu.

kliker-festival-varazdin-predstava-1

Ovaj festival pokreta, plesa i igre je u sedam dana ugostio tridesetak plesnih umjetnika iz Hrvatske, Turske, Njemačke, Austrije, Koreje i Italije, zatim umjetnički laboratorij, četiri plesne radionice, dvije hrvatske i dvije međunarodne predstave te mnogo velikih i malih gledatelja koji su, u skladu s epidemiološkim mjerama i smjernicama, popunili sva dostupna mjesta u varaždinskom kazalištu.

kliker-festival-varazdin-predstava-2

Posebnu pozornost varaždinske publike privukle su predstava “Predivno drugačiji“, njemačke koreografkinje Ceren Oren i predstava „One“, hrvatske koreografkinje Andree Gotovine, dok se najviše sudionika hrabro okušalo u posebnom plesnom stilu u sklopu radionice “Vogue Intensive”, održane pod vodstvom karizmatičnog austrijskog voguing umjetnika Plenvm iz House of Ninja.

kliker-festival-varazdin-predstava-3

Ovogodišnji neobični Kliker festival svojom se formom i sadržajima prilagodio novoj svakodnevici, a neke od nezaobilaznih tema predstava, radionica i ostalih sadržaja su bile aktualna stigmatizacija dodira, novi načini izražavanja i modeli suradnje s naglaskom na izvedbenu umjetnost za djecu i mlade, što je upravo i jedan od glavnih fokusa ovog festivala.

kliker-festival-varazdin-predstava-4

Peto izdanje Kliker festivala održalo se u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, europskim projektom ConnectUp – The Life of the Others, P4 – varaždinskim centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Austrijskog kulturnog foruma.

kliker-festival-varazdin-predstava-6

Kliker festival zahvaljuje svim sponzorima, pokroviteljima i izvođačima, a posebice maloj i velikoj publici bez koje festival ne bi bio to što jest te najavljuje brojna iznenađenja za svoje šesto izdanje sljedeće godine.

kliker-festival-varazdin-predstava-7

kliker-festival-varazdin-predstava-8