Veleposlanici među prvima fotografirali Polarni advent u Divljem srcu grada

Svečano je otvoren Polarni advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Šetnice su obasjane tisućama lampica, a edukatori odjeveni u vilenjake posjetitelje su poveli u obilaske Zoološkog vrta tijekom kojih govore o životinjama iz božićnih priča – od onih kršćanskih do onih suvremenih. Posebnu pozornost edukatori pridaju i životinjama koje dobro poznaju život kraj snijega i leda.

polarni-advent-zoo-1

Blagdansko izdanje Zoološkog vrta grada Zagreba među prvima su pod vodstvom fotografa Damira Hoyke fotografirali veleposlanici akreditirani u Zagrebu: veleposlanica Japana Misako Kaji, veleposlanik Kanade Alan Bowman, veleposlanik Finske Kalle Johannes Kankaanpää, veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Simon Thomas i veleposlanik Irske Ruaidhri Dowling.

polarni-advent-zoo-2

„Advent u Zagrebu poželjno je odredište stranih i domaćih gostiju. Unatoč koronakrizi Advent u Zagrebu ide dalje, a tako i ovaj njegov dio Polarni advent Zoološkog vrta grada Zagreba. Ovdje se program može održavati u skladu s epidemiološkim mjerama, pa se ljudi mogu osjećati sigurno i ugodno“, rekao je Dejan Jaić, pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

polarni-advent-zoo-3

Prošle je zime Polarni advent posjetilo više od 40.400 građana, a dobra se posjećenost očekuje i ove godine.
„Upravo nam je prošle zime Polarni advent pokazao kako blagdanski duh možemo gajiti unatoč izazovima koje je donijela pandemija novog koronavirusa.

Ovdje građani mogu uživati u bladanskom uređenju Vrta, edukativnim pričama o životinjama te prigodnoj gastronomskoj ponudi“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

polarni-advent-zoo-4

Polarni advent posjetitelji mogu doživjeti do 9. siječnja 2022. godine. Taj će se program koji traje od 11 do 19 sati, do 19. prosinca održavati petkom, subotom i nedjeljom, a od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. svakodnevno.

Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa, Vrt se zatvara u 20, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Blagajne se zatvaraju sat vremena prije zatvaranja Vrta.
Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nude prigodnu ponudu hrane i pića.

Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)