Za sretne mame i bebe: Na što sve treba paziti prilikom pranja dječje odjeće u perilici

Delikatna bebina koža traži posebnu njegu, a samim time i posebnu pažnju prilikom pranja odjeće. Roditelji se često pitaju mogu li prati dječju robicu običnim deterdžentom – a stručnjaci savjetuju da su najbolji odabir brendovi koji ne sadrže snažne mirise, niti agresivnije kemikalije.

Snažni, sintetički mirisi najčešće i idu ruku pod ruku s „kemijom“ pa je prije kupovine dobro zaviriti na pakiranje i odabrati nježan proizvod. Tekući deterdžent se bolje ispire od onog u prahu pa će mu tako većina mama dati prednost prilikom kupovine.

gorenje perilica i susilica detergenti za rublje

Kad je u pitanju omekšivač, neke će ga mame preskočiti i zamijeniti ga alkoholnim octom koji omekšava tkanine i ne ostavlja neugodan miris. No odlučite li se za omekšivač, kao i kod deterdženta najbolje je koristiti onaj koji je prilagođen osjetljivoj dječjoj koži – bez obzira na dob.

gorenje perilica omeksivac detergent

Novu odjeću uvijek treba oprati jer se često tretira raznim kemikalijama, a prije nego što je ubacite u perilicu provjerite preporuke proizvođača o temperaturi pranja. Tako ćete spriječiti rizik da se odjeća stisne ili tkanina uništi.

Jako umrljanu odjeću preporučuje se prethodno isprati i namočiti nekoliko sati u vodi sa sapunom, a jednako vrijedi i za platnene pelene koje najprije treba isprati pa tek onda oprati u perilici na visokoj temperaturi kako bi se dezinficirale. Također, prilikom pranja dječje odjeće u perilici svakako treba odabrati program koji dva puta ispire odjeću.

pranje djecje odjece i rublja perilice gorenje

Razmišljate li o kupovini nove perilice rublja, potražite onu koja ima poseban program za osjetljivu kožu ili bebinu odjeću, a neke od njih imaju i posebnu tehnologiju zahvaljujući kojoj nema potrebe za omekšivačem.

Perilice rublja WaveActive iz Gorenja mogu se pohvaliti antialergijskim programom koji koristi visoke temperature i dodatno ispiranje da bi uklonio tragove deterdženta na tkanini, a samim time i alergena koji mogu naštetiti osjetljivoj dječjoj koži.

WaveActive perilice nježne su prema tkaninama, kao i prema prirodi te novčaniku: izrazito štedljivi uređaji mogu se pohvaliti učinkovitost do A+++ razreda.

gorenje perilica i susilica rublja

Zahvaljujući posebnoj tehnologiji, osim na struji i vodi, uštedjet ćete i vrijeme potrošeno na peglanje, kao i na omekšivaču – koji uopće ne morate koristiti. Dodatan tretman parom na kraju odabranog programa pranja smanjuje nabore, neugodne mirise i bakterije. Među drugim pogodnostima je IonTech funkcija koja snagom iona bolje otklanja mrlje, bez visokih temperatura ili dodatnih kemikalija čime čuva kožu, kao i odjeću.

WaveActive perilice spajaju inventersku tehnologiju učinkovitog, ali tihog motora s bubnjem čija rebrasta površina u obliku valova brine o tkaninama, čuva ih i minimalno gužva, a među drugim kvalitetama je i dozator koji pomaže odrediti optimalnu dozu deterdženta za pranje.

tiha perilica rublja gorenje

Jedna od prednosti WaveActive perilica je tihi rad, zahvaljujući čemu možete mirno spavati dok ona radi – a znamo koliko je san dragocjen kada imamo bebu u kući. Povećana stabilnost i značajno smanjene vibracije, zahvaljujući bočnim i podnim oblogama, rezultiraju manjom bukom i kod najviših razina okretaja centrifuge omogućuju da perilica obavi svoj posao na tiši način.

Kad su djeca u kući, sušilica postaje sjajna prijateljica jer će odjeća biti brže spremna za nošenje, što je velika prednost za kišnih ili zimskih dana.

Sušilice rublja WaveActive razlikuju se po dimenzijama, energetskim razredima, kao i potrebama kućanstava, a zajedničko im je je intuitivno i jednostavno korištenje. Osim toga WaveActive sušilice rublja kondenziraju 90 posto vlage iz odjeće te tako pomažu protiv skupljanja vlage u domu.

perilice za ves odjecu gorenje

Dok se dvosmjerni sustav upuhivanja zraka brine da i veliki komadi rublja budu mekani i osušeni, tehnologija toplinske pumpe sprječava presušivanja ili skupljanja odjeće. Ovisno prema vrsti tkanine možete odabrati optimalnu kombinaciju temperature, okretaja bubnja i vremena sušenja, a postavke se mogu dodatno prilagoditi.

Na raspolaganju vam je i program za brzinsko osvježavanje odjeće koji uklanja mirise kuhanja ili duhana, sportski program koji čuva osjetljive tkanine, program za posteljinu ili posebna njega odjeće za djecu neke su od pogodnosti WaveActive sušilica koje će vam olakšati život.