Završen natječaj Volim Mlijeko

Savršen doručak kako ga vide djeca na pakiranju Dukat trajnog mlijeka. Četiri pobjednička crteža kreativnog natječaja „VOLIM MLIJEKO!“ krasit će ograničeno izdanje proizvoda.

Između rekordnih 3.000 radova pristiglih na ovogodišnji likovni natječaj Dukata „VOLIM MLIJEKO!“, odabrana su četiri najkreativnija koja će krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat trajnog mlijeka u tetrapak ambalaži.

Volim mlijeko

Ovogodišnji su pobjednici Lili Vignjević iz Gline, Lea Čizmić iz Zagreba, Mihael Perković iz Rijeke te Niko Lukenda iz Velike Gorice čije su interpretacije teme „Zajednički doručak“ osvojile stručni žiri. Novi dizajn pakiranja s njihovim crtežima predstavljen je danas na svečanosti u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, a tijekom siječnja i veljače bit će dostupan i na policama trgovina širom Hrvatske.
„Dukat je već četvrtu godinu zaredom pozvao učenike prvih četiriju razreda osnovnih škola na sudjelovanje u natječaju ‘VOLIM MLIJEKO!’. Temom „Zajednički doručak“ želimo osvijestiti javnost o važnosti doručka te zajedničkih obroka općenito i ovaj dragocjeni ritual sačuvati u vrijeme pretrpanih dnevnih rasporeda djece i odraslih. Bilo je zanimljivo vidjeti kako djeca zamišljaju idealan zajednički doručak koji je savršen tek u društvu, bilo roditeljskom, prijateljskom, uz braće i sestre ili pak kućne ljubimce, a veseli nas i njihov veliki odaziv – ove je godine stiglo čak 50 posto više radova nego lani“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Pobjedničke je radove prema kriterijima kreativnosti, originalnosti, izražajnosti, tehničke izvedbe te samostalnosti u izradi odabrao stručni žiri koji su činili Nada Beroš, muzejska savjetnica MSU-a, izv.prof. art. Ksenija Turčić s Akademije likovnih umjetnosti, Izvorka Jurić, kreativna direktorica tvrtke Motus Vis, Almir Okanović, kreativni direktor agencije BBDO Zagreb, te Mario Blaić, direktor marketinga u Dukatu.

Volim mlijeko

Uz četiri autora izabranih radova, na program dodjele nagrada stiglo je i stotinjak učenika iz njihovih razreda s učiteljima i mentorima te su sudjelovali u cjelodnevnom kreativno-edukativnom događanju za pamćenje.

Natječaj „VOLIM MLIJEKO!“ zagrebački je Dukat pokrenuo 2012. godine s ciljem skretanja pažnje roditelja, učitelja i djece na važnost pravilne i uravnotežene prehrane, pravilne uhranjenosti i stjecanja zdravih prehrambenih navika. Partner projekta je Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, a podršku projektu dali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstvo zdravlja.

Više o natječaju dostupno je na internetskoj stranici http://www.volim-mlijeko.hr/.

Uz dopuštenje: MediaVal (sve fotografije)