Dobitnica knjige “Pokaži mi kako se to radi”

Wishmama je odabrala sretnu dobitnicu knjige “Pokaži mi kako se to radi”

Pokaži mi kako se to radi

Montessori aktivnosti za vas i vaše dijete

pokazi-mi-1Kada je vremena koje možete kvalitetno provesti s djecom malo, potreban je praktičan priručnik koji će vam pomoći da svom djetetu omogućite što uspješniji početak.

Ova je knjiga upravo to, elementarni priručnik s detaljno razrađenim igrama i vježbama u kojima možete uživati zajedno s djetetom, a ono može razvijati prve vještine. Obuhvaća široku lepezu aktivnosti, od učenja kako zakopčati dugmad pa sve do razumijevanja brojeva i slaganja jednostavnih rečenica. Sve su aktivnosti opisane uz pomoć smjernica i prijedloga, ovisno o tome koliko su složene.

Aktivnosti su jednostavne i prilagođene roditeljima koji ne vladaju specifičnim poznavanjem ovog područja te ih potiču da s pouzdanjem rade i igraju se sa svojom djecom. Temelje se na filozofiji Montessori i usmjerene su ka djeci u dobnoj skupini od dvije do pet godina starosti. Ne zahtijevaju značajna financijska sredstva niti oduzimaju mnogo vremena.

Ova vam knjiga pruža vam jedinstvenu priliku da steknete važan uvid u potrebe vašeg djeteta te da se uključite u razvoj njegove koordinacije, svijesti i samopoštovanja.

Osnovne životne vještine (pranje ruku i zuba, slaganje odjeće, oblačenje i zakapčanje dugmadi, obuvanje cipela i dr.)
Razvoj osjetila (učenje taktilnih suprotnosti, uspoređivanje tekstura, učenje o veličini i obliku i o visini i duljini…)
Jezični razvoj (igre riječima, prepoznavanje slova, slaganje rečenica, izrada knjige i dnevnika…)
Matematičke vještine (brojenje od 1 do 10, zbrajanje i oduzimanje do 10, upoznavanje novca…)
Znanstvene vještine (uzgoj biljaka u posudi za cvijeće, razumijevanje zapremnine, otkrivanje vremenskih prilika, upoznavanje s globusom i kartom, izrada medenjaka) i mnoge druge aktivnosti…

Više o knjizi: Pokaži mi kako se to radi

 

Dobitnica knjige “Pokaži mi kako se to radi” je:
Jana Marić

Čestitamo sretnoj dobitnici, a ostalima savjetujemo da i dalje sudjeluju u nagradnim natječajima na portalu Wishmama.

Posjetite našu Facebook stranicu Wish.hr i lajkajte nas!

Uz dopuštenje: Mozaik Knjiga