Odabrali smo dobitnike za ulaznice kazališnih predstava

Odabrali smo sretne dobitnike za ulaznice kazališnih predstava – četiri ulaznice za jednu od izvrsnih kazališnih predstava!

Wish mama portal i Dječji festival plesa Kliker daruju dvije obitelji s po četiri ulaznice za jednu od dvije dječje predstave – Sinovi‌ ili Patka,‌ ‌smrt‌ ‌i‌ ‌tulipan‌!

Sretni dobitnici ulaznica su:
Sanja Juričanin za predstavu Sinovi
Kristina Azakli za predstavu Patka,‌ ‌smrt‌ ‌i‌ ‌tulipan‌

Čestitamo!

Prva predstava “Sinovi‌” namjenjena je djeci od osam godina a održava se u Kulturnom ‌centr‌u ‌Travno‌ u petak‌ ‌25.10.‌ ‌u‌ ‌10‌ ‌sati.

Druga predstava “Patka,‌ ‌smrt‌ ‌i‌ ‌tulipan‌” ‌namjenjena je djeci od od šest godina a održava se u Kulturnom ‌centr‌u ‌Travno‌ u subotu ‌26.10.‌ ‌u‌ ‌10‌ ‌sati.

Opis predstava

Sinovi (8+)
Petak 25.10. u 10 sati
Kulturni centar Travno

Till i Jaša Frühwald, dvije generacije, otac i sin – kako na pozornici, tako i u stvarnom životu – kreću u potragu za onim što čini njihov odnos, kopajući dublje no što bi to uobičajene obiteljske veze diktirale.
Što bi sin mogao i trebao naučiti od svog oca te kakav mu je uzor potreban kao mladiću koji raste i razvija se?
Kako i kada dječak postaje muškarcem, ili muškarac ocem te što “biti otac” uopće znači?

Patka, smrt i tulipan (6+)
Subota 26.10. u 10 sati
Kulturni centar Travno

Patku je već duže vrijeme pratio čudan osjećaj. Kao da je netko promatra, kao da joj je netko blizu. Onda se napokon pojavila pred njom – Smrt.
No Patka još nije spremna, a ni Smrti se baš ne žuri. Zajedno provode ljeto, kupaju se u jezeru, sjede na stablu ili na livadi, razgovaraju i zajedno šute.

Smrt doživljava iskreno prijateljstvo i čaroliju života. Ali jesen se bliži, tada i Patka mora poći na svoje posljednje putovanje…

Prema motivima dječje slikovnice “Patka, Smrt i Tulipan” Wolfa Erlbrucha. Kako pronaći pravi način kako govoriti o pitanju smrti, koje u jednom trenutku neizbježno postavi svako dijete.

Detaljnije o predstavama i stručnom programu pogledajte na https://klikerfestival.com/program-zagreb/

Zagreb je od 23. do 26.10. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta Life Long Burning, koja se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Susret plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima.

ples-djeca-natjecanje-1

Program uključuje 5 predstava za djecu, 2 stručna seminara, 2 predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih, 2 okrugla stola i 1 start-up prezentaciju.

Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade.

Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić.

ples-djeca-natjecanje-2

Naime, njihov je cilj da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja. Dokazano je da ples i pokret potiču zdrav tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

ples-djeca-natjecanje-3

Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre.

Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i dodatnim radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put dolazi k njima.

Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec.

ples-djeca-natjecanje-4

Ova plesna umjetnica, koreografkinja i plesni pedagog obilježava i 25 godina rada.

Osim zatvorenih predstava u vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala.

Zadnjeg dana Festivala, u subotu 26.10. i Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli.