Poklanjamo slikovnicu Pčelica Pipa

Hladniji dani stižu na naša vrata pa će bitii više vremena za čitanje. Kako bi upoznali djecu sa životom pčela i važnošću njihova postojanja u prirodnom svijetu poklanjamo jednu fasntastičnu slikovnicu o pčelici Pipi, koja govori upravo o pčelinjem svijetu.

Slikovnica je namijenjena u prvom redu djeci predškolske dobi i onima do 4 razreda osnovne škole. No iz slikovnice će i odrasli puno toga naučiti o marljivim pčelama što će ih ugodno iznenaditi.

Želite li osvojiti zabavnu i edukativnu slikovnicu o pčelicama?
Sve što je potrebno učiniti je polajkati službenu Facebook stranicu Wish mama, a u e-mailu poslati zašto trebamo voliti pčele, te zajedno sa svojim osobnim podacima (ime, prezime, adresa, kontakt telefon) poslati e-mailom do 17.10.2016. na adresu uredništva: redakcija@wish.hr.

Komisija od tri člana odabrat će jednu sretnu dobitnicu, a njeno ime ćemo objaviti 18.10.2016. u sklopu rubrike Wish mama daruje.

Sretno!

* Samim sudjelovanjem u pojedinom nagradnom natječaju Sudionik prihvaća sva pravila Nagradnog natječaja s kojima se prethodno upoznao u Pravilniku koji se nalazi u rubrici “Uvjeti korištenja“

Pčele prijatelji ljudi i prirode
Jeste li znali da se cjelokupno čovječanstvo na Zemlji danas hrani od stotinjak usjeva, od kojih preko polovice oprašuju pčele. Ukupna vrijednost oprašivanja pčela u poljoprivredi godišnje iznosi 1,2 do 5,2 milijardi eura. A opet ih je iz godine u godinu sve manje, a opasnost koja nam prijeti njihovim izumiranjem stalna i rastuća.

U želji skrenuti pozornost na važnost pčela, ali i meda, kojega Hrvatska danas uvelike izvozi, svim naraštajima hrvatskih građana, a posebice najmlađima, Ivan Bračić, poznati hrvatski pčelar, inovator i vlasnik PIP-a, najveće hrvatske kompanije specijalizirane za pčelarstvo napisao je i kreirao edukativnu slikovnicu o pčelama i pčelinjim proizvodima pod nazivom Pčelica Pipa, Upoznaj me Želja autora slikovnice je bila da kreira edukativni vodič za djecu i roditelje o koristi pčela i pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje, pod motom čovječe prirodi se vrati.

Obzirom da je autor Ivan Bračić i sam pčelar, a i svoj je hobi pretvorio u profesiju, kroz slikovnicu je sve važno o pčelama i onome što pčele znače za čovjeka, izrazio na najljepšem jeziku – dječjem jeziku.

Ilustratorica, Zrinka Ostović dala je veliki doprinos u ostvarenju autorove vizije, konačno slika govori 1000 riječi.