U očekivanju druge trudnoće

Druga trudnoća ne mora ni malo nalikovati na prvu trudnoću, štoviše može biti i u potpunosti različita, ali može biti i ista. Svakako se pripremite na iznenađenja!

U prvoj trudnoći je sve posebno jer ju prolazite prvi puta, prvi put osjećate lupkanje, prvi put osjećate udarce, to su jednostavno neprocjenjivi trenuci.

U drugoj trudnoći već više manje znate što možete očekivati, ali vas itekako može iznenaditi jer može biti u potpunosti drugačija od prve trudnoće. Zbog čega ćete se u drugoj trudnoći sa nekim stvarima susresti po prvi puta.

Nikako se ne trebate iznenaditi ako vam trudnoća prođe drugačije i ako će se i sam porođaj razlikovati. U prvoj trudnoći se željno iščekuju prvi pokreti, jedva se čeka saznati spol djeteta, jedva se čeka primiti bebu u ruke, a u drugoj trudnoći je sve to malo opuštenije.
Strepnju i strahove je ponekad teško ukloniti bez obzira o kojoj trudnoći je riječ. Ali to ovisi i od majke do majke. Ukoliko se osjećate zabrinutost oko prihvaćanja prvog djeteta i male bebe, kako ćete to sve uskladiti, itd., znajte da je to sve potpuno normalno.

Nakon rođenja drugog djeteta s vremenom se sve posloži na svoje mjesto. Ako vas pak muči da li ćete drugo dijete moći voljeti kao prvo, iznenadit ćete se koliko ljubavi je u vama. Čim ugledate drugo dijete osjetit ćete kako vas ispunjava neizmjerna ljubav.

Druga trudnoća je u većini slučajeva napornija, jer joj nećete moći biti posvećeni kao u prvoj trudnoći. Uz drugu trudnoću ćete imati brige i oko prvog djeteta, zbog čega će vam ponekad biti jako naporno.

Moguće je da ćete se susresti s trudničkim tegobama s kojima se u prvoj trudnoći niste susreli. Može biti i da će vam trbuh ovoga puta biti veći.

Ono što je sigurno da tegobe nećete moći u potpunosti izbjeći, ali ćete odahnuti kada shvatite da je druga trudnoća puno opuštenija. Uživajte u svakom trenutku i slatko odbrojavajte dane do konačnog upoznavanja sa svojom bebom oči u oči.