Ljetna senzacija uz Zvjezdani sendvič

Pomisao na fini sočan sendvič uvijek izaziva zazubice, a ako je on pripremljen od kvalitetnih namirnica onda je ujedno i nutritivno vrijedan.

Pri dolasku toplijih dana s vrlo visokim ljetnim temperaturama vrlo je važno voditi računa o tome da ne pretjerujemo s namirnicama koje smo konzumirali tijekom hladnih dana, a koje mogu opteretiti organizam, no svakako i dalje trebamo voditi računa da one imaju zadovoljavajuću nutritivnu vrijednost, uravnoteženost i hranjivost.

Delikates majoneza staklenka 630g

Sendviči su vrlo popularan obrok, kako kod odraslih tako i kod djece, brzo se pripremaju i stoga uvijek mogu biti odličan doručak ili međuobrok, pogotovo kada nemamo previše vremena, a želimo pripremiti ukusan obrok koji će nas okrijepiti.

Stoga masti i dalje, pa i tijekom ljetnih dana, trebaju biti uvrštene u prehranu jer naše tijelo zahtjeva masnoću za normalno funkcioniranje i održavanje, a one ne bi smjele prelaziti više od 30 % ukupnog energetskog unosa, kako kažu zdravstvene preporuke.

Masnoće u organizmu imaju mnogobrojne uloge, važne su za rad i funkcioniranje mnogih stanica u tijelu, a njihova uloga za ljudsko tijelo izuzetno je važna počevši od same građe i rada stanica, predstavljaju bogatu energetsku zalihu, prenose živčane impulse, pojavljuju se kao prekursori za sinteze raznih molekula u tijelu, a jedna od vrlo bitnih uloga je da su nosioci vitamina topljivih mastima.

Delikates majoneza Tuba 165g

Treba istaći da je u prehrani uvijek potrebno staviti naglasak na količinu koja se unosi jer općenito sve što pojedemo tijekom dana treba biti u umjerenim količinama odnosno granicama normale budući da nije dobro pretjerivati ni u ničemu.

Jedan od glavnih sastojaka Zvijezda majoneze je suncokretovo ulje koje je jedno od najčešće korištenih ulja te na našem području ima najširu primjenu u samoj konzumaciji.

Majoneza kao namirnica možda ima nešto veću kalorijsku vrijednost, no ako je koristimo u umjerenim količinama, možemo uživati u blagodatima njenog okusa, arome i mirisa koje nam prilikom pripreme sendviča pruža upravo standardna Zvijezda majoneza.

Delikates majoneza vrecica 90g

Moramo napomenuti da je suncokretovo ulje koje sadrži Zvijezda majoneza bogato omega-6 nezasićenim masnim kiselinama te vitaminom E za koje znamo da su od velike biološke važnosti za ljudski organizam. Našem organizmu potrebne su omega-6-nezasićene kiseline no naravno u valjanom omjeru i prema zdravstvenim preporukama.

Kada pomislimo na ukusan sendvič nemoguće je ne pomisliti na Zvijezda majonezu, jer ona daje savršen i primamljiv puni okusa koji osvaja. Sendvič postaje omiljen i savršeno fin obrok uz dobru majonezu.

Nešto što je svima zajedničko u svijetu, odraslima i malenima je kultura prehrane i ljubav prema sendvičima kao i dodaci poput standardne Zvijezda majoneze iz linije klasičnih proizvoda.

Zvijezda majoneza poznata je mnogima, a naglasak ćemo staviti na kvalitetne sastojke poput svježih žumanjaka i suncokretovog ulja bez dodataka ikakvih konzervansa što je bitno napomenuti jer se standardna Zvijezda majoneza često koristi kod pripreme sendviča za cijelu obitelj.

Kvalitetno pripremljene sendviče uz odličan odabir namirnica poput poznate Zvijezda majoneze zasigurno mnoga nepca neće ostaviti ravnodušnima, a ukusna primamljiva aroma očarat će mnoge gastronomade i ljubitelje majoneze.

Priprema sendviča za dobro jutro ili putne sendviče za razne izlete, proslave i putovanja nikada nije bilo jednostavnije uz standardnu Zvijezda majonezu pripremljenu po tradicionalnoj recepturi od suncokretovog ulja i svježih žumanjaka. Vrlo poznatu Zvijezda majonezu prepoznale su mnoge generacije od velikih i malenih, a postala je nezaobilazan dodatak/prilog prilikom pripreme kvalitetnih sendviča.

Ono što karakterizira Zvijezda majonezu je bogata, kremasta i gusta struktura te bogatstvo vitamina E koji ima antioksidacijsko djelovanje, štiti od slobodnih radikala, sprečava prerano propadanje i starenje stanica, potiče imunološki sustav, a ima i pozitivno djelovanje na samu kožu.

Donosimo vam recept za ukusan Zvijezda lagani sendvič kojeg možete pripremiti za cijelu obitelj na jednostavan način te njime započeti ugodan ljetni dan ili ga servirati tijekom dana kao međuobrok.

Priprema Zvijezda laganog sendviča za savršen ljetni dan

Poznato je da se Zvijezda majoneza koristi prilikom pripreme mnogobrojnih obroka, no ovaj put predstavit ćemo ju u kombinaciji sa sendvičem na jedan poseban i jedinstven način.

Ne morate biti gastronomski majstor kako biste pripremili vrhunski sendvič. Recept za ovaj fini sendvič je jednostavan za pripremu, a namirnice možete nabaviti gotovo u svakoj prodavaonici te na taj način olakšati pripremu kvalitetnog obroka za putovanje, izlete ili svoj obrok u danu.

Potrebno vrijeme pripreme: 5-10 minuta

Potrebne namirnice:

• 150-200 g kruha ili pecivo od lanenih ili graham sjemenki
• 2-3 žlice svježeg sira
• nekoliko komada svježe narezane rajčice koju možete kombinirati s paprikom ili zelenom salatom (prema želji)
• 2-3 male žličice Zvijezda majoneze za aromu i fantastičan okus
• prema želji možete dodati i malo začina ovisno o vlastitom ukusu

Bon Appetit uz Zvijezda majonezu

Autor: mr.nutricionizma Marina Jakšić