Pavlova torta uz recept koji će vas iznenaditi

Pavlova u obliku vijenca savršena je za svečane prilike poput rođendana ili blagdana, a ovaj put vam donosimo recept za Pavlovu koji će vas iznenaditi i koji ćete zavoljeti na prvu!

Sočnu i finu Pavlovu poslužite s kremom od vanilije i naranče te preljevom od šumskog voća!

Sastojci za Pavlovu

Vijenac od bjelanjaka
4 bjelanjka
100 g šećera
2 vanilin šećera

Chantilly krema s narančom
200 ml slatkog vrhnja
1 žličica arome vanilije
naribana korica 1/2 naranče

Preljev od šumskog voća
200 g zamrznutog šumskog voća
100 g šećera
1 žlica gustina

Dekoracija za Pavlovu
sjeckane pistacije
ribizli ili bobice nara

Priprema Pavlove za svečane prilike

Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a zatim ih uz postupuno dodavanje šećera nastavite miksati dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg.

Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom. Zatim uzimajte hrpice snijega od bjelanjaka i stavljate ih u obliku kruga na papir. Pavlovu pecite, odnosno sušite otprilike sati i pol na temperaturi od 100°C do 120°C.

Ohlađenu pavlovu premažite kremom. Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte uz dodatak arome vanilije i korice naranče. Vijenac od bjelanjaka ukrasite sjeckanim pistacijama te nekim crvenim bobičastim voćem – ribizlima, narom, malinama…

Božićni vijenac od bjelanjaka poslužite uz preljev od šumskog voća. Zamrznuto šumsko voće kuhajte sa šećerom dok se ne otopi, a zatim umiješajte gustin koji ste razmutili s malo vode.

Izvor: Slatki svijet