Torta od pistacija i limuna

Usudite se krenuti u avanturu i isprobati ukusan i osvježavajući recept za tortu od pistacija i limuna.

Nećete požaliti, a vikend koji dolazi oplemenit ćete neodoljivim mirisom limuna i pistacije, druženjem u kuhinji sa svojim klincima i uživanjem u ovoj prefinoj slastici.

SASTOJCI ZA TORTU:

200 g maslaca sobne temperature
1 žlica maslinova ulja
100 g neslanih pistacija (+ žlica za ukrašavanje)
50 g bademova brašna
250 g šećera
200 g brašna
1/2 žličice soli
2,5 žličice praška za pecivo
150 g jogurta
5 jaja

Za kremu pripremite:

sok 3 limuna
3 jaja
350 g ricotte
ribana korica limuna
75 g šećera u prahu
80 g maslaca

PRIPREMA RECEPTA:

Pećnicu zagrijte na 180 °C. U posudici na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte ulje i ohladite.

Sameljite pistacije. Mi smo ih stavili u multipraktik da dobijemu finu teksturu, ali mogu biti i grublje mljevene.

U zdjelu stavite pistaciju, bademovo brašno, obično brašno, malo soli, prašak za pecivo i pomješajte. Na sredini napravite udubinu, dodajte masnoću, jogurt, jaja te dobro promiješajte.

Smjesu podjelite na dva dijela i svaki dio pecite 25 minuta, odnosno dok ne porumene.

Još dok je toplo, biskvit malo pospite limunovim sokom. U međuvremenu pomiješajte limunov sok, šećer u prahu, maslac i ricottu. Termički obradite na vatri da se krema stisne te ju stavite da se potpuno ohladi.

Ohlađenom kremom premažite biskvite te dekorirajte naribanom koricom limuna i malo grublje mljevenim pistacijama. Stavite u frižider minimalno 2 sata da se sastojci prožmu.
Nakon toga budite slobodni počastiti se ovom delicijom bez grižnje savjesti!

torta od pistacija i limuna