Dječji ljetnji kamp KUL Hlebine 2017.

Pedagoško-edukativni program pod nazivom Malci muzealci u dosadašnjim godinama provođenja izuzetno je dobro prihvaćen u lokalnoj javnosti, od strane djece, mladih ali i roditelja. Do sada, djeca su se upoznala s prostorijama Muzeja, zbirkama i odjelima te naučila razlikovati umjetničke stilove i upotrebljavati različite likovne tehnike. U 2016. godini program se fokusira na organizaciju ljetnog kampa u Hlebinama – KUL Hlebine: Kultura, Umjetnost, Logorovanje, za djecu 8 – 12 godina. S obzirom na dobru recepciju prošlogodišnjeg Ljetnog kampa, program KUL Hlebine nastavlja se i 2017. godine.

Ovogodišnji kamp održat će se 23. – 25. lipnja, ususret Podravskim motivima. Djeca će se moći prijaviti putem javnih prijava (5. – 16. 6.), a planirano je širenje informacije diljem Hrvatske te uključivanje nekoliko polaznika iz inozemstva (Slovenija, Mađarska, Srbija). Prilikom dolaska djeca se u Galeriji upoznaju s pojmom naivne umjetnosti, Hlebinske škole i nekim od najpoznatijih imena naivne umjetnosti (kroz stalni postav i kroz aneks s donacijom velikana naive Ivana Generalića). Kamp povezuje naivnu umjetnost, ekologiju, prirodu, hranu i život sela koje je iznjedrilo naivnu umjetnost. Zato je naglasak kampa na učenju tehnike slikanja na staklu u suradnji sa živućim autorima, karakterističnog za naivnu umjetnost.

Radionice slikanja na staklu vode naivni slikari koji danas djeluju, a između radionica slikanja planirani su posjeti obližnjim galerijama (Galerija Josip Generalić) i ateljeima naivnih umjetnika, tradicijskim igrama, običajima, narodnim predajama, pričama i bajkama te načinom prehrane i života – tj. svega onoga što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost. Malci će cijelo vrijeme trajanja kampa fotografirati sve što vide oko sebe, a od navedenih fotografija nastat će finalna izložba „Život sela“ koja će predstaviti i radove nastale tijekom svih radionica (29. 7. – 29. 8. 2017.).

Prijava mora sadržavati: Ime i prezime djeteta, Dob djeteta, Ime i prezime roditelja i Kontakt (mobitel/ telefon/ e-mail). Prijave i informacije o kotizaciji saznajte ili dostavite do 16. lipnja na: hkusenic@muzej-koprivnica.hr ili na 099 306 87 13 ili u Muzej grada Koprivnice (s naznakom: Za Ljetni kamp u Hlebinama).

Uz dopuštenje: Muzej grada Koprivnice