Anonimna i besplatna analiza zlouporabe opijata

Roditelji, sumnjate da vaše dijete zloupotrebljava opojna sredstava? Provjerite jednostavno!

Ovisnost o drogama predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih, ali i društvenih problema kojemu su najpodložnije mlade osobe, posebice adolescenti.

S obzirom na to da su roditelji i članovi obitelji prve osobe koje primijete simptome zlouporabe opijata, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, u suradnji s Gradom Zagrebom i Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, pokrenuo je 2017. godine projekt protiv zlouporabe droga koji omogućuje anonimnu i besplatnu analizu opojnih sredstava.

Roditelji koji u svojim domovima pronađu sumnjive tvari mogu ih anonimno dostaviti NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, koji će ih potom analizirati te povratno upozoriti na eventualnu zlouporabu zabranjenih sredstava.

Ovo je projekt brze, besplatne i anonimne analize droge kojemu je cilj prevenirati i spriječiti zlouporabu zabranjenih opojnih sredstava.

Pravovremena saznanja o zlouporabi droga, posebice među adolescentima, omogućavaju da se ovom problemu pristupi u najranijoj fazi, kako u smislu otkrivanja novih korisnika, tako i smanjenju broja postojećih.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemnom šalteru Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda, II. zgrada, I. kat, Mirogojska 16.

U slučaju pozitivnog rezultata roditelji se mogu obratiti Službi za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti/Odjel za prevenciju ovisnosti Zavoda telefonom na broj 01 38 30 066.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama NZZJZ „Dr. Andrija Štampar”“, www.stampar.hr.

Uz dopuštenje: Millenium promocija (sve fotografije)