Jednostavno smo morali probati tu ozbiljno dobru kavu i hit desert o kojem bruji cijeli Zagreb

Kako istraživanja pokazuju da prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave, odnosno jednu i pol šalicu dnevno, mnogi bi pomislili da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete.
No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy’s coffeeshop u Ilici 41, to je zaista daleko od istine.

Ziggy's Coffee_ 2 (002)

Zbog toga što o lokaciji ovih dana bruji cijeli grad, prema destinaciji smo se uputili u popodnevnim satima, točno u vrijeme kada se većina Zagrepčana zaželi druge doze kofeina – i to namjerno, da vidimo kakvi su pod pritiskom! Složit ćete se, danas nije dovoljno imati samo odlične sastojke iz provjerenih izvora, jednako je važna kvalitetna i brza usluga, posebice mnogim kofeinskim ovisnicima s prenatrpanim rasporedom.

Ziggy's Coffee_ DSC_0522 (1)_11zon (002)

Po preporuci simpatične baristice Ivane naručili smo Ziggy’s Single Origin INDIA i pričekali da brojni kavoljupci – kojima već s ulaza pripremaju ‘onu njihovu uobičajenu’ – nastave svojim putem. Iskreno, očekivali smo tipičnu kavu za van, napitak koji je tu da nas razbudi, no ne i da u njemu uživamo. Na sreću, dogodilo se upravo suprotno.

Ziggy's Coffee_ 1 (002)

Ako ćemo stručno, pravi poznavatelji kave cijenit će blag i fin okus arabice, što nikada ne bismo očekivali od jedne usputne kave za van. Aromatična i puna okusa ova specijalna Ziggy’s espresso mješavina bila je pravo pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha.

Ziggy's Coffee (002)

I da, s pravom možemo zaključiti da je riječ o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama, barem kada je o Zagrebu riječ.

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva te sendviča, a uz to su jedini u Zagrebu koji u stalnoj ponudi imaju popularni portugalski kolač Pastel de nata.

Ziggy's Coffee_ Cold drinks_11zon (002)

Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi, svježe se peče svakog dana i uvjerljivo je, kako kaže baristica Bruna, ‘idealan za prigristi po putu’.

Ziggy's Coffee_ Triple cheese korekcija 2_11zon (002)

Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy’s mnogi dolaze upravo zbog toga, jer ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo popularnom – naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

Ziggy's Coffee_ 6_ Pastel de nata (002)

Što se tiče cjelokupne ponude i usluge Ziggy’s-a, definitivno zaključujemo da u ovom slučaju s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao najtraženiji njihov snack uvijek su svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim i izuzetno stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy’s proizvodima i posvećeno procesu izrade kave.

Ziggy's Coffee_ DSC_0391 (1)_11zon (002)

Nema dileme, prvom prilikom posjetite Ziggy’s koji osim u Ilici 41 možete pronaći i na Kvaternikovom trgu, okretištu Savski most, u poslovnoj zgradi Hoto Tower kao i mobilnom Ziggy’s coffee shopu. Za još više informacija zapratite Instagram profil OVDJE

Uz dopuštenje: Imprresum