Kako programirati sjajan je vodič za mlade ljbitelje računala

Ovaj detaljni vodič za računalno programiranje izvrsna je i praktična knjiga za sve mlade ljubitelje računala, ali i one koji će to tek postati. Zabavan je ovo način da uđu u svijet programiranja, zavole ga i shvate kako „iza ekrana“ funkcionira ta čarolija.

Sve što trebaš znati o Scratchu, Logu, Pythonu, HTML-u i JavaScriptu

kako-programirati-1Počevši od osnovnih pojmova programiranja i uz pomoć detaljnih naredbi, uz ovu knjigu naučit ćete sve o petljama, varijablama i odabiru. Zatim ćete toliko razviti svoje programerske vještine da ćete moći stvoriti vlastitu igricu, web-stranicu… i još mnogo što! Uz ovu knjigu osmislite zabavno učenje i kvalitetno obiteljsko druženje roditelja i djece, prijatelja ili pak sami organizirajte edukativne radionice!

ROBOTSKI POMAGAČI pojavljuju se na svakoj stranici da bi pojasnili sve što je potrebno. Naučite kako koristiti Logo, napraviti igrice u Scratchu i programske projekte u Pythonu, eksperimentirajte HTML-om i upotrijebite JavaScript te izradite interaktivne mrežne stranice.

Max Wainewright autor je više od 20 edukativnih priručnika za djecu o informatici. Softverski programi i mrežne stranice na kojima je radio osvojile su mnogobrojne nagrade i priznanja.

Uz dopuštenje: Profil knjiga (sve fotografije)