Mala sirena filmski Disneyev spektakl stigao u kina – pogledajte prvi trailer

Studio Disney je objavio novi trailer i plakat spektakularne dugoočekivane morske avanture “Mala sirena” koji u kina stiže 25. svibnja ove 2023. godine.

Ariel iz “Male sirene” jedna je od najpoznatijih princeza u Disneyjevoj dugoj povijesti, a u filmu će je po prvi puta utjeloviti mlada glumica i pjevačica Halle Bailey.

crtani mala sirena

Trailer Mala sirena započinje scenom u kojoj Ariel spašava princa s brodoloma, što je prikazano puno detaljnije i intenzivnije u odnosu na animirani klasik iz 1989. godine. No, njezin izlet izvan dubina morskog svijeta i kršenje pravila nisu mogli proći nekažnjeno.

Ariel je najmlađa i najtvrdoglavija kćer kralja Tritona, ona žudi za tim da upozna svijet iznad morske površine te se pri tome zaljubljuje u poletnog princa Erica. Sirenama je zabranjeno komunicirati s ljudima, ali Ariel mora slijediti svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom morskom vješticom Ursulom, što joj daje priliku da iskusi život na kopnu, ali u konačnici dovodi svoj vlastiti život i očevo carstvo u opasnost.

Osim Halle Bailey kao Ariel, u filmu glume i Jonah Hauer-King kao princ Eric; dobitnik nagrade Tony Award® Daveed Diggs kao glas Sebastiana; Awkwafina kao Scuttle; Jacob Tremblay kao glas Floundera; Noma Dumezweni kao kraljica Selina; Art Malik kao Sir Grimsby; te dobitnik nagrade Oscar® Javier Bardem kao kralj Triton i dvostruko nominirana za nagradu Oscar® Melissa McCarthy kao Ursula.

Redatelj filma Mala sirena je Rob Marshall uz scenarij dvostruko nominiranog za nagradu Oscar® Davida Mageeja. Pjesme sadrže glazbu višestrukog dobitnika nagrade Oscar® Alana Menkena i tekstove Howarda Ashmana, te nove tekstove trostrukog dobitnika Tony Award® Lin-Manuela Mirande. Producenti filma su dvostruki dobitnik Emmyja® Marc Platt, Miranda, dvostruki dobitnik Emmyja John DeLuca i Rob Marshall, s Jeffreyjem Silverom koji je izvršni producent.

“Mala sirena” stiže u kina diljem Hrvatske u sinkroniziranoj i originalnoj verziji 25. svibnja 2023. u distribuciji Blitz filma.