Predstava za djecu 5+ I DRVO JE BILO SRETNO

U izdanju 13. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT, ovog ljeta u srpnju 2022., pogledajte dječju predstavu I DRVO JE BILO SRETNO namijenjenu za djecu iznad 5 godina starosti.

Gdje i kada će se izvoditi dječje predstave

9.7. (subota) u 10h – Centar mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1)
16.7. (subota) u 10h – Centar mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1)

i drvo je bilo sretno djecja predstava 2022

Prvi puta u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT bit će izvedena i jutarnja predstava za najmlađe

Nagrađivanu i hvaljenu predstavu I drvo je bilo sretno, u režiji Renea Medvešeka, možete pogledati 9. i 16. srpnja 2022. u 10h u Centru mladih Ribnjak.

Predstava I drvo je bilo sretno od svoje premijere 2003. godine oduševljava sve generacije svojom inovativnom i maštovitom izvedbom i porukom koju će djeca, ali i odrasli, pamtiti još dugo nakon odgledane predstave.

Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr ili, uz prethodnu rezervaciju, na blagajni Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) sat vremena prije izvedbe.

AUTORSKI TIM:

Režija: Rene Medvešek
Glazbu skladao: Krešimir Seletković
Izvođači – glazbenici/glumci: Davorka Horvat, Goran Jurković, Ivan Kovačić,
Ivan Pavić, Damir Horvat
Scenski pokret: Jasna Čižmek Tarbuk
Kostimografija: Martina Karla Franić
Lutke: Tihana Mikša Perković

O PREDSTAVI I DRVO JE BILO SRETNO:

Vijesti u zadnju minutu…
Danas je na rubu parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jadna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem?
Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama?
Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka?

Kakvo je to drvo, pitate se?
Nije ono ni po čemu neobično, ne razlikuje se od svoje drvovske braće i sestara. I ono pupa, njiše granama, sagiba se pred vjetrom i kišom, govori, pjeva, svira, a ponekad od veselja zatreperi rubovima listova ili mu se kora namreška pod teretom zabrinutih misli.

Jer Drvo voli voljeti. Ukratko, želi baš sve kao i ostalo drveće. Pa tako i da bude voljeno.
A kakav je taj dječak?
O njemu ne znamo mnogo. Kažu da je i malen i velik…

Željeli biste znati više? Onda je vrijeme da se krene na rub parka, s ovim brzojavom u ruci. Treba samo puhnuti prašinu i lišće s panja što tamo stoji. I čeka.

NAGRADE:
Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda 19. SLUK-a
Krešimiru Seletkoviću za najbolju glazbu
Goranu Jurkoviću, Ivanu Kovačiću, Ivanu Paviću i Damiru Horvatu za animaciju i glumačku kreaciju

Naj, naj, naj festival Gradskog kazališta Žar ptica:
Nagradu za najbolji autorski koncept dobio je Rene Medvešek
Nagradu za najbolju glazbu dobio je Krešimir Seletković

predstava za djecu i drvo je bilo sretno

IZ NOVINA:

”Njihova gluma bez riječi, samo uz glasanje izvrsnom glazbom Krešimira Seletkovića, isprva sviranom, poslije četveroglasno pjevanom, kao i gluma sopranistice Davorke Horvat u ulozi dječaka – koji će i odrasti i ostarjeti; ona ga katkad otjelovljuje osobno, katkad kao lutkarica elementarnog dječjeg lutkarstva – posjeduju svu zamislivu nespretno zaigranu dražest izvedbe neprofesionalaca toga područja (mada su svi profesionalci u svojim umjetnostima), pri čemu nije toliko važno biti na nivou zanata, koliko se potruditi da igra funkcionira i da svi budemo zadovoljni.

Razvijena iz naveliko i kojekako tumačene i analizirane (religijski, ekološki, psihološki…) kratke priče za djecu Dobro stablo (The Giving Tree, 1964.) svestranog američkog autora Shela Silversteina (1930-1999) – bio je uspješan karikaturist, autor pop-rock i country pjesama (najpoznatije su „A Boy Named Sue“, „Sylvia’s Mother“, „The Ballad of Lucy Jordan“), književnik i dramatičar – predstava “I drvo je bilo sretno” vrlo jednostavno, čak simplificirano, ali i vrlo sugestivno sažima razmjerno tipičan luk čovjekova življenja, izražavajući divljenje prema životu, odnosno životnom vijeku nekoga pojedinca, no istodobno prihvaćajući njegovu shematsku predodređenost.

U četrdesetak minuta, s malo teksta, s dva lika i uz jednostavan scenski pokret (Jasna Čižmek Tarbuk), “I drvo je bilo sretno” uspijeva i nasmijati i rasplakati. Kako male, tako i velike.”
Ravnododna.com

”Rene Medvešek ponovno je oduševio sve generacije publike svojom najnovijom predstavom u Teatru EXIT.”
Večernji list

”(…) predstava I drvo je bilo sretno napravljena je s ogromnim kazališnim znanjem, lucidnošću, preciznošću i talentom. ”
Novi list

”Medvešek nam je i ovom predstavom podario još jednu malu kazališnu poslasticu (…)”
Jutarnji list

”Iako posve uronjena u Medvešekov prepoznatljivi autorski rukopis, I drvo je bilo sretno ponovno nas iznenađuje lucidnom scenskom maštovitošću određenih dramaturško-redateljskih rješenja (…) svojom jednostavnošću uči nas najdubljim životnim istinama. Hvala cijeloj ekipi. Hvala Reneu (…)”
Slobodna Dalmacija