Besplatne likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka u mjesecu srpnju organizira program likovnih radionica za djecu osnovne i srednje škole.

Voditelji su članovi HDLU Rijeka, profesionalni likovni umjetnici koji imaju iskustva u edukaciji.
Likovne radionice će se održavati od četvrtka do subote u Galeriji Juraj Klović (na placi) Verdijeva 19 b, Rijeka tijekom srpnja 2022.

likovne radione za djecu 2022

Dječja radionica izrade nakita od papira

Voditeljica prvog programa po redu biti će Izabela Peculić, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 07. 07. do subote 09. 07.2022. od 10,30 do 12,00.

Programi su besplatni!

U radu polaznici će se na zabavan i poučan način upoznati sa osnovnim pojmovima vezanim uz likovnost i primijenjenu umjetnost. Cilj nam je potaknuti maštovitosti, kreativnosti te stvaranje različitih kreacija.

nausnice radionica za djecu 2022

Svaki pojedini polaznik potiče se na izražavanje sebe kroz umjetnost. Polaznici likovno – kreativnih radionica kroz nadahnuto stvaranje usvajaju, ne samo razne tehnike rada, već i koncentraciju te razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja.

Radi se u zanimljivom okruženju prostora naše galerije, gdje se uvijek može pogledati i na poseban način doživjeti trenutna izložba.

Djeca razvijaju kreativnost i maštu u vizualnoj komunikaciji stječu nova prijateljstva i iskustva kvalitetno provodeći svoje slobodno vrijeme.

ogrlica radionica za djecu

IZABELA PECULIĆ STANČIĆ , samostalna umjetnica
Rođena 1967. u Rijeci. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1992., na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike.

Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od 2001. i HZSU-a od 2011., sa statusom samostalne umjetnice. Voditeljica je likovne radionice W-atelijer pri Udruzi Art&Fun. Sudjelovala na mnogim skupnim i samostalnim umjetničkim projektima.

Radovi joj se nalaze u zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, te mnogim privatnim zbirkama. Aktivno sudjeluje u afirmaciji likovne kulture kao slobodne aktivnosti u suradnji sa galerijama i muzejima u svrhu posjeta i izvođenja umjetničko likovnih radionica.
Pozivamo Vas da nam se priključite.

S obzirom na ograničeni broj sudionika (maksimalno 12 osoba) potrebna je obavezna najava na hdlur@ri.t-com.hr