Superzdravi pripravak za podizanje željeza koji bi trudnice i djeca trebali uzimati svaki dan

Osjećate se umorno, bezvoljno, letargično, iscrpljeno, manje motivirano? Svoje obveze prebacujete na neki drugi dan ili imate poremećaje spavanja, a ne znate zašto? Naime, jedan od najčešćih uzročnika pomanjkanje je željeza koji dovodi do anemije i to povećano u vrijeme trudnoće i dojenja.

Znate li da je jedan od najčešćih nutritivnih deficita u svijetu je nedostatak željeza u organizmu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da čak preko 35% djece ima nedovoljan unos željeza i njegov nedostatak u organizmu.

Prehranom doprinesite razvoju potencijala kod djece!

Pravilna prehrana u dječjoj dobi ima puno složenije značenje jer, osim zdravlja, mora omogućiti djetetu pravilan rast i razvoj.

Svakodnevni unos svega onoga što je potrebno djetetovom organizmu, i to u dovoljnim količinama, često nije moguć, a razlog tome je što djeca vrlo često nerado jedu namirnice bogate vitaminima i mineralima, posebice one bogate željezom poput crvenog mesa i zelenog lisnatog povrća. Ovome se treba priskočiti kreativno!

Zašto u mnogo slučajeva željezo nedostaje upravo ženama?

Preporučene dnevne doze unosa željeza znatno su više kod žena nego kod muškaraca, pogotovo tijekom reproduktivnog razdoblja.

Tijelu je željezo potrebno za brojne funkcije, među ostalima, da bi prenosilo kisik i pretvaralo kisik i pretvaralo hranjive tvari u energiju. Nedostatak željeza dokazano ugrožava imunološki sustav trudnice i dojilje.

dojilje dojenje bebe beba

Dodatna potreba za željezom nastaje prijenosom željeza fetusu koji ga marljivo skladišti kako bi imao zalihe kroz prvih nekoliko mjeseci života kada mu je prehrana manjkava ovim važnim mineralom. Trudnice koje pate od anemije teško podnose krvarenje, otežano se bore s infekcijom i ostalim problemima koji se mogu pojaviti za vrijeme poroda. Jače anemije mogu utjecati na zastoj u razvoju ploda i prijevremeni porod.

Kako bi bili što zdraviji, a imunitet što jači, pogotovo u doba korona virusa, izuzetno je bitno kombinirati namirnice koje u kombinaciji s vitaminima, mineralima i određenim sastojcima daju svoj maksimum organizmu.

Vrlo je važno provjeriti razine željeza u slučaju da osjetite nešto od sljedećih simptoma

• konstantan umor
• bljedilo kože
• značajno opadanje kose
• manjak energije
• brzi otkucaji srca
• manjak daha
• promjenjivo raspoloženje ili pad istog

Ipak, anemija se i kod trudnica, dojilja i djece može vrlo lako izliječiti ili prevenirati. U slučaju da ju već imate, uvijek možete započeti uzimati dodatke prehrani bogatima željezom.

Feropip sirup Anemija

Postoji nešto što će vam se odmah svidjeti – željezo i vitamin C se vole

Medni sirup s dodatkom dobro iskoristivog oblika željeza – željezo(II) fumarata , koje doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, sadrži i vitamin C koji je neophodan za apsorpciju željeza i folne kiseline te višestruko poboljšava iskorištavanje elementarnog željeza u organizmu.

Med medljikovac osnova sirupa potiče i olakšava apsorpciju željeza, sadrži vitamin B2 (riboflavin), važan za stvaranje stanica krvi. Dodanu vrijednost imaju antioksidansi kojima obiluje koncentrirani sok aronije.

Zašto sirup Farmakol Feropip

Ovaj medni sirup potpuno prirodnog sastava, proizveden u skladu s najvišim proizvodnim normama, ne sadrži alkohol, dodani šećer ili sladila i konzervanse. Visok udio meda u sirupu stabilizira proizvod te služi kao prirodni konzervans. Osim uloge konzervansa med poboljšava resorpciju i iskorištenje djelatnih sastojaka.

Feropip sirup povoljno djeluje na poboljšanje općeg stanja organizma,otklanja umor i iscrpljenost,poboljšava apetit.
Ne uzrokuje probavne smetnje, poput nadutosti, žgaravice, opstipacije i dobro je iskoristiv oblik željeza pogotovo kod trudnica i dojilja koje su u najosjetljivijem razdoblju života.
Znate li da je pogodan i za djecu od 1. godine života, trudnice i dojilje!

trudnoca trudnica

Zanimljivost povezana s nedostatkom željeza kod trudnica i dojilja

 Mnoge trudnice pate i od povećanog opadanje kose. Nedostatak minerala i vitamina, kako na tijelo općenito, tako i na vlasište i kosu ostavlja veliki utjecaj. Ako ste anemični ili vam fali nešto željeza u krvi, to dovodi do opadanja kose jer je željezo upravo esencijalno u proizvodnji novih vlasi.
 Manjak željeza prisutan je i kod vegetarijanaca i vegana jer se željezo iz mesa i ribe apsorbira 2-3 puta učinkovitije nego željezo iz biljaka. Stoga je unos željeza ponekad potrebno unijeti dodatno u prehranu mama vegetarijanaca i veganki.
 Potrebe za željezom se u vrijeme trudnoće udvostručuju, od 15 mg dnevno prije trudnoće na 30 mg dnevno tijekom trudnoće.
 Anemija se ne razvija uvijek u početku trudnoće, čest je slučaj u kasnijoj trudnoći, vrlo često i u zadnjem tromjesečju, a sve ovisi o zalihama željeza s kojima žena ulazi u trudnoću. Nešto manje željeza gubi se i tijekom dojenja.

Zašto nam još važno željezo?

Naše tijelo ne bi moglo živjeti bez željeza upravo stoga što željezo prenosi kisik kroz tijelo do mišića. Manjak željeza uzrokuje umor i slabokrvnost (anemija), gubitak pamćenja, gubitak mišićne mase i poteškoće u regulaciji tjelesne temperature.

Zato je prevencija najbolji put ka vašem zdravlju naročito kad je ono jednostavno i još uz to ukusno poput mednog Farmakol Feropip sirupa.

I ZA KRAJ JOŠ JEDAN MALI SAVJET NUTRICIONISTA
Svakako bi trebali znati da uz glavne obroke ne pijete čaj ili kavu stoga što polifenoli i tanini iz ovih napitaka mogu spriječiti apsorpciju željeza.

Tekst: mr. nutricionizma Marina Jakšić