Puslice savršeno brz i fin kolač od bjelanjka

Priprema puslica ili poljubaca od bjelanjka, finih sitnih kolačića, zaista je brza i jednostavna.

OVDJE pogledajte još jedan sjajan recept za kolače koje se ne peku

Brze i ukusne puding kuglice s kokosom

Ovi fini i prhki kolačići pravo su osvježenje na svakom stolu, a djeca ih obožavaju. Zato pogledajte recept ispred vas i iznenadit ćete se kako je malo namirnica potrebno da biste spravili desert koji će voljeti cijela obitelj.

Sastav za recept

3 jaja
200 g šećera

Priprema recepta

U zdjelici istucite dobro bjelanjke zajedno sa 1/4 šećera dok god smjesa ne postane jako čvrsta. Zatim umiješajte ostatak šećera i zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva.

U posudu za pečenje najbolje je staviti papir za pečenje, a dobivenu smjesu za kolač u slastičarsku vrećicu. Polako istiskujte smjesu/bjelanjke sa šećerom/ u posudu za pečenje negdje u promjeru 3 cm ili ovisno o veličini lima za pečenje. Puslice pecite otprilike skoro 2 sata dok se smjesa potpuno ne osuši.

Pustite puslice da se ohlade u zdjeli koja je zatvorena, posloživši ih jednu pokraj druge.

Savjet više
Jaja za ovaj recept trebaju biti na sobnoj temperaturi kada odlučite pripremiti svoje puslice :)