Sladoled od buče ili bundeve slastica je za 5

Sladoled je uvijek omiljena poslastica, a ovaj od raskošne i hranjive buče biti će primljen s veseljem u cijeloj obitelji.

Sastojci za recept

300g slatko vrhnje
300g pire buče
130g šećer
1 mahuna vanilije
3 žumanjka
Prstohvat cimeta, đumbira, muškatnog oraščića

Postupak

Žumanjke, šećer, sjemenke iz vanilijine mahune i začine stavite u posudu, koju stavite na veći lonac u kojem vrije voda. Smjesu u posudi obavezno miješajte cijelo vrijeme. Kada smjesa postane kremastija maknite s pare, nakon 5-10 minuta. U drugoj posudi istucite dobro ohlađeno hladno vrhnje. Kada se krema od žumanjaka ohladi dodajte tučeno vrhnje i pire od buče. Dobivenu smjesu izlijete u kalup za sladoled i stavite u zamrzivač na barem 5 sati.

Dobar tek!

Recepte omogućio restoran Apetit City i chef Darko Škoranec
Fotografije: Filip Popović