Plesna skupina TransForm Crew

Plesna skupina TransForm Crew nadarena je grupa izvrsnih plesača pod stručnim vodstvom Davora Čikovića i Ivane Rončević. Talentirane mlade plesače doveli su zajedničkim radom i trudom, nakon savršenog uspjeha na Supertalentu do finala i sudjelovanja u svjetskom natjecanju World Dance Master u Poreču. Miroslav Čavajda je stisnuvši zlatni gumb ujedno otvorio i zlatna vrata natjecanja koje će također zahtijevati nastup u punom sjaju, no kako su ovi plesači strastveni kada je višesatno dnevno vježbanje u pitanju zasigurno će opet polučiti veliki uspjeh.

Plesni studio TransForm

W: Kako gledate na ulazak u finale SuperTalenta? Koje rezultate očekujete od popularizacije plesa?
Prvenstveno, direktan prolazak u polufinale showa za nas je bio veliki uspjeh. Zahvalni smo Mislavu Čavajdi što je prepoznao naš trud i rad i nagradio nas zlatnom ulaznicom. Ulazak u finale dodatno je uzbuđenje i dodatni poticaj za još više rada.

Plesni studio TransForm

W: Koliko truda i volje treba uložiti za vrhunske rezultate koje skupina postiže?
Trud i volja dvije su sastavnice bez kojih jedan uspješan plesač ne može funkcionirati. Potrebno je puno odricanja i snažna želja za napredovanjem i nadogradnjom samoga sebe. Teško je točno odrediti koliko je sati potrebno provesti u dvorani, ali satnica naših plesača doseže i do 15 sati treninga tjedno.

Plesni studio TransForm

W: Tko smišlja koreografije, koliko vam treba vremena da se uvježbate?
Koreografije smišljaju osnivači studija Davor Ćiković i Ivana Rončević. Zahtjevnost koreografije odredit će količinu treninga potrebnu za uvježbavanje. Koreografije koje postižu odlične rezultate na državnim i svjetskim natjecanjima uvježbavamo i do par mjeseci, dok je za neke dovoljno i mjesec dana.

Plesni studio TransForm

W: Na kojim sve natjecanjima nastupate i koliko putujete po Hrvatskoj i inozemstvu?
Nastupamo na natjecanjima koji za nas svaki put predstavljaju izazov. Jedni od poznatijih su TREPS festival u Zagrebu čiji smo trostruki pobjednici te DanceStar ESDU državno i svjetsko natjecanje na kojem brojimo čak više do 15 prvih mjesta.

Plesni studio TransForm

W: Održavate li radionice ili seminare?
Tjedne plesne radionice jedne su od osnovnih sastavnica u našem studiju. Svaki oblik edukacije plesača veoma je bitan za njihovu izgradnju i razvitak osobnog plesnog stila. Na njima plesači stječu vještine u različitim plesnim stilovima te se prezentiraju najvažnijim imenima hrvatske i inozemne plesne scene. Za većinu naših polaznika ove radionice su besplatne jer predstavljaju obavezni dio njihove plesne edukacije koja im je potrebna za napredak, a koju si po realnoj cijeni ne bi mogli priuštiti. Do sada smo organizirali više od 50 radionica s renomiranim inozemnim i domaćim koreografima. Neki od njih su Anthony Lee, EZ Twins, Baiba Klints, Johnny Vongratsavai, Marko Stamenković, Matic Zadravec, J. K. Sanchez i mnogi drugi. Naše radionice svakog tjedna posjećuje prosječno 150 plesača, najviše iz Zagreba, ali često nam dolaze i plesači iz Rijeke, Osijeka, Slavonskog Broda, Zadra i Splita. Polaznici su djeca i mladi različitih dobnih skupina, od 8 do 30 godina.

W: Što je potrebno da se postane vaš član? Koliko članova imate?
Trenutno imamo oko 200 članova, a plesač u našem studiju može postati bilo koja osoba željna znanja i dobre zabave. Sve što je potrebno je volja i trud, talent ovdje igra veoma malu ulogu.
Svi koji žele plesati u TransFormu, mogu nas kontaktirati preko svih naših kanala:

MOB: 097 7555 246
WEB: www.transform.hr
EMAIL: transformcrew@gmail.com
Facebook: TransForm Crew
Youtube: TransForm Crew
Instagram: transformcrew

Autor: Diana Mikloš
Fotografije: Transformcrew