17. međunarodni Naj, naj, naj festival

Novo 17. izdanje međunarodnog Naj, naj, naj festivala, koji se održava u organizaciji GK Žar ptica, započinje 19. travnja 2017. u vrijeme proljetnih školskih praznika. U pet festivalskih dana vidjet ćemo 9 najboljih dječjih predstava iz zemlje i 4 iz inozemstava.

Naj, naj, naj festival utemeljen je 2000. godine s namjerom da najbolje predstave svih dječjih kazališta iz Hrvatske prikažu u Zagrebu za vrijeme školskih praznika, i to besplatno.

Od 2007. kada je postao međunarodni Naj, naj, naj festival ugostio je brojna kazališta iz Europe i svijeta i to iz Japana, Južne Koreje, Izraela, Italije, Njemačke, Belgije, Danske, Poljske, Francuske, Bugarske, Srbije, Sovjetske Republike Jakutske, Litve, Švicarske, Nizozemske i Slovenije.

Ove godine, pored kazališta domaćina Žar ptice, svoje najbolje predstave izvest će Istarsko narodno kazalište Pula, Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, Studio za suvremeni ples u koprodukciji s GK Trešnja, ZKL, GKL Split, Kazalište lutaka Zadar, Teatar Exit u koprodukciji s Teatrom Poco loco i KD Pinklecom i Kazalište Smješko.

U inozemnoj konkurenciji predstavit će se Theatre Tuike iz Finske, Nepesh theatre iz Izraela, El Perro Azul Teatro iz Španjolske i Nevid teatar iz BiH.

Izvor: Žar ptica