Angry birds u kampanji sprječavanja klimatskih promjena

Ekipa animiranog hita zajedno s UN-om u akciji sprječavanja klimatskih promjena.

Naše najdraže ljute ptičice i zelene svinje udružile su snage s Ujedinjenim narodima u hvalevrijednoj akciji naziva ActNow – kampanji koja govori o ozbiljnosti klimatskih promjena te poziva na sprječavanje istih.

Ovo nije prva ovakva suradnja Angry Birds tima s UN-om i UN zakladom

Još 2016. pokrenuli su uspješnu #AngryBirdsHappyPlanet suradnju koja se ove godine nastavlja. U kampanji ActNow ptice su se morale ujediniti sa svojim starim neprijateljima svinjama kako bi proširili svijest o individualnim akcijama koje mogu spriječiti klimatske promjene.

Tijekom trajanja kampanje ekipa Angry birds filma 2 zajedno s glumcima iz originalne verzije filma poticat će i educirati građane kako da u svom svakodnevnom životu malim koracima učine velike stvari za sprječavanje klimatskih promjena i to koristeći ActNow Bot – novi inovativni UN-ov online alat za klimatske promjene.

“Klimatske promjene već danas utječu na naš svijet bez obzira gdje živimo”, rekao je Maher Nasser iz odjela za globalne komunikacije UN-a.

“Upravo se kroz klimatske akcije – izgrađene na suradnji unutar i između zajednica – možemo suočiti s klimatskom krizom.

Zahvalni smo Angry birds timu što su ponovno dali svoj glas ovakvoj akciji te su pravi primjer kako svatko može doprinijeti i da je svaka akcija važna.”

Koristeći naprednu umjetnu inteligenciju (AI), ActNow Bot potpuno je interaktivni chat bot koji se nalazi na UN-ovoj web-stranici (un.org/ActNow) i koji se povezuje s korisnicima te im predlaže svakodnevne akcije koje se mogu poduzeti kako bi se očuvala okolina.

Rezultati svake završene akcija se zbrajaju kako bi se potaknuli i drugi da se uključe u kampanju, kao i da se pošalje poruka svim liderima u vladama i poslovanju da građani žele djelovati na klimatske promjene.

Sve akcije bit će predstavljene tijekom klimatskog summita Ujedinjenih naroda u New Yorku u rujnu 2019. godine.

angry-birds-plakat

Ljute ptice i svinje biti će na raspolaganju korisnicima za prvo preuzimanje ActNow Bot-a na web stranici od 23. do 30. srpnja, potičući korisnike na akciju svojim individualiziranim prijedlozima.

“Stvarno smo ponosni što Ujedinjeni narodi i Angry birds nastavljaju raditi na klimatskim pitanjima zajedno kroz kampanju #AngryBirdsHappyPlanet”, rekao je producent filma John Cohen.

“Čak i naše voljene ptice i svinje ostavljaju svoje razlike po strani i udružuju se za ovaj veliki cilj.

Svi se moramo udružiti kako bismo pomogli u stvaranju održivijeg svijeta i sretan sam što će Angry birds imati priliku pomoći u širenju ove univerzalne poruke.”

Novi prijatelji, ptice i svinje, okupili su se jučer u Ujedinjenim narodima kako bi proslavili pokretanje ove kampanje.

Sve detalje oko jučerašnjeg eventa te preuzimanje aplikacije potražite na UN-ovoj web-stranici.

Uz dopuštenje: Continental film (sve fotografije)