Atopijski dermatitis –  noćna mora za roditelje koja ometa zdravo djetinjstvo

Sleepikar rutina pomaže djeci da dulje i bolje spavaju.

20% djece diljem svijeta pati od atopijskog dermatitisa što znatno utječe na kvalitetu njihova života. Roditelji djece s ekcemom znaju da to stanje ne uzrokuje samo svrbež i češanje, već i da ometa djetetov društveni život, učinkovitost u školi i, najvažnije, miran san.

60 minuta manje sna u usporedbi sa zdravom djecom

U usporedbi sa zdravom djecom, otkriveno je kako djeca s kožom sklonom atopijskom dermatitisu prosječno spavaju sat manje. Otprilike 9 od 10 pacijenata s atopijskim dematitisom ima probleme sa spavanjem i 1/4 ih provodi noć češući se.

La Roche-Posay posvećen je boljem životu osjetljive kože, stoga je pokrenuo kampanju #Sleepikar priče kojom pomaže u edukaciji roditelja i podizanju svijesti o vezi između ekcema i sna.

sleepikar-1

Naime, zabilježena je kako veza između problema sa spavanjem kod djece i atopijskog dermatitisa nije uvijek očita, stoga je Roche-Posay pomaže pokrenuo #Sleepikar kampanju koja je aktivirala obitelji da podijele svoje “Sleepikar” priče i otkriju najčudnije načine na koje su pokušali uspavati svoje dijete.

Lipikar rutina osigurava optimalnu učinkovitost i klinički dokazanu toleranciju uz dva ključna proizvoda – Lipikar Syndet AP+ (hidratizirajuća i nježna njega za pranje tijela) i Lipikar Baume AP+ (smirujući balzam za obnovu lipida).

Riječ je o proizvodima koje je La Roche-Posay razvio prije 25 godina i koji se smatraju superherojima koji pomažu njezi kože.
Djelovanje Lipikar rutine dokazano je usporedno s prirodnim mehanizmima obnove kože. Lipikar AP+ proizvodi dermatološki i alergološki su ispitani pod nadzorom pedijatra, uz ključni aktivni sastojak AQUA POSAE FILIFORMIS.

lipikar-stick

Dobro prospavana noć ključna je za razvoj

Kao marka posvećena osobama s osjetljivom kožom, La Roche-Posay nudi obiteljska rješenja kroz proizvode koji smiruju i tretiraju kožu sklonu atopijskom dermatitisu kod djece. La Roche-Posay je proveo prvo takvo ispitivanje koje mjeri utjecaj proizvoda Lipikar Baume AP+ i Sindet AP+ na kvalitetu djetetova života.

Rezultati su bili zaista revolucionarni, otkrivajući koliko proizvodi Lipikar AP+ utječu na san, pruritus (svrbež) i kvalitetu života djece i njihovih obitelji.

Ustanovljeno je da proizvodi:

> produljuju trajanje sna za 42%4
> smanjuju češanje i do dva puta4
> smanjuju trajanje svrbeža za 38%4
> smanjuju negativan utjecaj ekcema na kvalitetu života za 73%4

Ova je studija pokazala da upotrebom proizvoda LIPIKAR AP+u dnevnoj rutini djeteta roditelji bez sumnje pomažu svojoj deci da imaju miran san.

O aktivnom sastojku koji stoji iza AP+ linije

AQUA POSAE FILIFORMIS

Revolucionarno istraživanje otkrilo je da nije dovoljno obnoviti funkciju barijere kože za dugotrajan osjećaj smirivanja atopične kože: potrebno je i vratiti ravnotežu mikrobiomu. Dok god nije u ravnoteži, čak i ako je barijera kože obnovljena, dolazit će do napadaja iznimne suhoće, svrbeža i iritacija.

Laboratoriji La Roche-Posay razvili su Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak dvostrukog učinka:

Na površinu kože

Ponovno vraćanje ravnoteže mikrobiomu
Aqua Posae Filiformis pomaže pri ponovnoj uspostavi raznolikosti mikrobioma tijekom izbijanja i stabilizaciji tijekom dužeg perioda remisije kako bi se izbjegao povratak simptoma.

Dubinsko djelovanje

Vraća uspostavljanje funkcije barijere kože
Smiruje iritacije i potiče obrambeni mehanizam kože za sprečavanje ulaska patogenih tvari odgovornih za iritaciju, a istovremeno potiče i obnovu zaštitne barijere kože.

Temeljeno na sastojcima smirujućeg i obnavljajućeg učinka

Lipikar Baume AP+ i Syndet AP+ postižu učinkovite rezultate pomoću klinički dokazanih sastojaka koji potiču bolju toleranciju.

Svi AP+ proizvodi su hipoalergeni, bez mirisa i parabena.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)