Brainobrain Europa na internacionalnom natjecanju mentalne aritmetike

Brainobrain Europa (Croatia) koja je sastavni dio Brainobrain svjetske franšize mentalne aritmetike, a koja djeluje u Republici Hrvatskoj od 2012. godine po 7. put sudjelovala na internacionalnom online natjecanju iz mentalne aritmetike.

brainobrain-natjecanje-1

Mentalna aritmetika za djecu od 4 do 14 godina, skup je tehnika koja djeci omogućavaju lakše i brže učenje, razumijevanje gradiva te služi kao mentalna gimnastika za razvijanje kapaciteta mozga.

Osnova tehnike je matematika koja na početku uz abakus (najstariji kalkulator na svijetu izmišljen u Kini prije 3000 tisuće godina), a kasnije mentalno, bez pomagala, djeci omogućuje zavidne brzine računanja dok na višim stupnjevima dolaze do nivoa multitaskinga u kojem npr. mentalno zbrajaju 3 različita diktata dok pjevaju neku svoju omiljenu pjesmu.

brainobrain-natjecanje-6

Na najvišim stupnjevima djeca dobivaju matematičke sposobnosti koja prelaze sve poznate nivoe računanja kod odraslih.

7. internacionalno Brainobrain natjecanje održano je 29.01.2022. godine

u kojem je sudjelovalo 23 537 natjecatelja iz 72 zemlje svijeta. Brainobrain Europa Croatia sudjelovala je sa 119 natjecatelja. Naša djeca, natjecatelji su starosne dobi od 4 do 14 godina, i natjecala su se u 12 kategorija Brainobraina, a kategorije su stupnjevi njihovog obrazovanja Brainobrain tehnike.

brainobrain-natjecanje-5

Našu ekipu nazvali smo Brain Cro Team i vrlo uspješno završili smo natjecanje sa 17 prvih mjesta (trofeji), a ostali natjecatelji nagrađeni su medaljama, 34 zlata za drugo mjesto i 68 srebra za treće mjesto.

Cijelo natjecanje održava se vrlo kratko jer djeca imaju samo 4 minute za računanje zadataka u određenoj kategoriji i zatim se rezultati zbrajaju kod svih svjetskih polaznika i proglašava pobjednik u svakoj kategoriji.

brainobrain-natjecanje-4

Sam projekt ONLINE natjecanja pokrenut je prije 7 godina prvenstveno zbog mogućnosti da svi sudjeluju, a što je nemoguće jer dok se natjecanje održava “uživo” u nekoj zemlji članici, nisu svi natjecatelji u mogućnosti fizičkog sudjelovanja.

Dolaskom pandemije ONLINE je prihvaćen kao jedini oblik natjecanja (dok traje pandemija), a već 2018. godine natjecanje je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveće natjecanje mentalne aritmetike u svijetu.

brainobrain-natjecanje-3

Naša djeca imala su iskustvo natjecanja sa svojim vršnjacima iz cijeloga svijeta, mogućnost da isprobaju svoja znanja i vještine, i potvrdu koliko su dobri, a o tome svjedoče i njihovi rezultati kao i osvojene nagrade koje će im se dodijeliti.

DODJELA NAGRADA ZA 7. INTERNACIONALNO NATJECANJE

Poslije samog natjecanja uslijedilo je zbrajanje rezultata svih svjetskih natjecatelja te su nedavno objavljeni rezultati. Naši natjecatelji kao i svake godine dolaze na svečanu dodjelu nagrada koja će se ove godine održati u Brainobrain centru Savica, Novska 26, Zagreb s početkom u 13:00 sati.

U četverosatnoj dodjeli nagrada izmjenjivat će se naši polaznici iz raznih zagrebačkih centara i centara iz drugih gradova koji će osobno primiti nagrade.

brainobrain-natjecanje-2

Ovim putem vas pozivamo na demonstraciju Brainobrain-a koju će izvesti naši pobjednici po grupama, a koja će se održati također u Brainobrain centru Savica, Novska 26 s početkom u 14.30 sati.

Najavljujemo demonstraciju dječjih matematičkih vještina koje su za nas “obične” matematičare fascinantne i koje sigurno ne možemo izvesti.

Nakon demonstracije biti će moguće popričati s natjecateljima te kroz njihove izjave vidjeti i njihov dojam ove tehnike i popričati o njihovim vještinama koje su naučili u Brainobrain tehnici, a to nije samo računanje i matematika, nego samopouzdanje, vještina slušanja i govorništva, leadership, kreativnost, odlučivanje, fokus i preuzimanje odgovornosti za učenje koje postaje primjenjivo za sve predmete u školi te na kraju jedan skroz novi i odgovorni sustav razmišljanja i komunikacije kod mladih koji nam toliko nedostaje u današnjem vremenu.

Uz dopuštenje: Brainobrain (sve fotografije)