Čudesne maksimirske noći

Počeli su upisi u Abrakadabra Zoo, noćne obilaske Zoološkog vrta grada Zagreba.

Novi Abrakadabra Zoo mješavina je uzbuđenja, straha i veselja. Tvrde to edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba koji svake jeseni osmišljavaju novu čudesnu priču za predstavljanje divljih životinja pod zvjezdanim nebom.

abrakadabra-zoo-1

U noćni će se obilazak Vrta kretati svaku večer od 6. do 31. listopada 2017. godine u dvama terminima – od 18.15 i 20.15 sati. Svaka skupina može imati do 25 ljudi, a djeca trebaju biti starija od 5 godina.

Kostimirani likovi posjetitelje upoznaju sa životinjama koje su budne noću, a uz koje su vezane fantastične priče, mitovi i legende.
Zapletu ovogodišnje priče kumuje rimska božica spletki i lopova Laverna. Ona je, naime, otuđila vrhovni sat i poremetila vrijeme. Zbog toga su se u Vrtu našli bogovi i duhovi različitih doba. Kako bi sve bilo vraćeno u prvobitno stanje, hrabra Maksimirska coprnica i Svantevid, bog sunca, rata i proricanja, trebaju pomoć najmlađih posjetitelja Vrta, onih koji u izazove ulaze čistim srcem. Da bi se riješila cijela zavrzlama, djeca moraju pronaći druida Dagda.

abrakadabra-zoo-3 abrakadabra-zoo-2

Od teškog će se zadatka moći odmoriti u radionici dubljenja bundeva uz kolače i tople napitke.
Ulaznice za Abrakadabra Zoo prodaju se u Životinjskom kutku.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)