Dan glazbe i zabave u Yamaha Music School Day

U kazališnoj dvorani Centra kulture na Peščenici – KNAP u Zagrebu, održan je YAMAHA MUSIC SCHOOL DAY.

U bogatom glazbenom programu sudjelovalo je 130 izvođača – polaznika zagrebačke Yamaha Music School.

scenski nastup yamaha skola

U prvom dijelu programa u 17,00 sati nastupila su djeca od 1,5 do 15 godina koji polaze programe Hobby, Music Parade, Music Adventure i dio učenika programa Popular Music Course, a u 20,00 sati su nastupili 15 + polaznici niza različitih vokalno instrumentalnih programa kao što su Class Vocals, Guitar Encounters, Electric Bass, Six Strings Adventure, Classical Guitar, Drum Encounters, Pianoforte, Play For Keeps, Saxophone i Violin.

glazbena skola gitare

LET’S PLAY!

Bila je to prava glazbena revija solista pjevača i instrumentalista, grupa i bendova koja je pokazala što su sve izvođači pripremali tijekom ove školske godine uz vodstvo dvadeset licenciranih mentora Yamaha metode.

Redale su se dječje pjesme, popularni strani i domaći hitovi svih žanrova, djela klasične glazbe i poneko autorsko djelo mladih autora.

Sve to sa zadovoljstvom je najavio ravnatelj Olja Dešić. Publiku, koja je ispunila dvoranu KNAP-a, kroz program je vodila glumica i pjevačica Marija Buga Šimić.Glazbene programe završne produkcije svojih polaznika pripremaju i Yamaha Music School podružnice u Osijeku, Čakovcu i Rijeci.

Sustav Yamaha Music School u svijetu postoji od 1954. godine. Od tada do danas otvoreno je preko 6.000 škola u 42 države, s preko 18.000 licenciranih učitelja. Kroz povijest sustave je educirao preko 30 milijuna učenika.

djeca pjevaju glazbena skola

U Hrvatskoj je ovim sustavom trenutno obuhvaćeno više od 500 polaznika.
Sustav je krenuo s radom 2019. u Rijeci, a od 2021. djeluje i u Zagrebu, Čakovcu i Osijeku te od 2022. u Opatiji, a za sve zainteresirane koji su udaljeni od tih lokacija, putem online platforme.

Let’s play ili Igrajte se dok učite idejni je moto Yamaha Music School sustava, programski strukturiranog i licenciranog, modernog i zabavnog alternativnog glazbenog školovanja.

Sustav nudi vokalne i instrumentalne tečajeve, grupne ili individualne, za sve generacije i stupnjeve znanja i to za djecu već od 1,5 godine života, dok gornje dobne granice za polaznike nema.

Mentori su licencirani YMS glazbeni stručnjaci i profesionalci, koji svoja znanja i iskustva djelovanja u hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj industriji uklapaju u specifičnu metodologiju i prenose ih na polaznike oblikujući sate u kojima se uz glazbu uživa i uči.

Yamaha Music School prati trendove u sustavu obrazovanja te je nedavno pokrenula i Online glazbenu platformu koja nudi mogućnost pohađanja 10 tečajeva instrumenata, kao i tečaj pjevanja bez obzira na to gdje se učenik nalazi iz udobnosti svog doma. Učenje uz zabavu i vrhunske mentore, brzi napredak, uštedu vremena i virtualni pristup programu samo su neke od prednosti Yamaha Music School online platforme.

djecak pjeva

Još jedna novina od slijedeće školske godine, koja se nudi polaznicima Yamaha Music School, je polaganje ispita kroz ispitni sustav RSL Awards. Radi se o britanskom ispitnom modelu na području kreativne i izvođačke industrije koji je prisutan u cijelom svijetu, a ima i svog zastupnika za Hrvatsku.

Certifikat za položeni ispit isporučuje se izravno iz Londona, a ispiti će se moći polagati u YMS učionici ili na neki od kontroliranih online načina.

Ujedno RSL donosi briljantnu online aplikaciju za učenje kojom se proširuje instrumentarij i repertoar sustava Yamaha Music School. Novi paketi ovih programa već su objavljeni na web stranicama svake YMS škole.
Let’s Play!

Uz dopuštenje: Bagadodo