Film za cijelu obitelj ”Croods: Novo doba”

Odličan film za djecu i cijelu obitelj savršen je za gledanje u toplim danima ljetnog odmora.

Film ”Croods: Novo doba” je nastavak filma iz 2013. ”The Croods” koji prati jednu obitelj Neandertalaca koja upada u razne nevolje i probleme. Ni ovaj nije puno drukčiji.

Obitelj se suočava s raznim opasnostima, a sve više ih muči i glad. Zbog toga, otac ih odluči povesti u novo područje prepuno hrane koje je otkrio. I tada kreću njihove pustolovine, kako za cijelu obitelj tako i za svakog od njezinih članova.

kids-friendly-croods-2

Kroz slapstick gegove i humor prikazane su razne izazovne situacije i odnosi između likova. Neki od tih događaja bi mogli preplašiti manju djecu. Na primjer, majmuni sa svjetlećim očima koji izviruju iz mraka ili čudovište koje želi pojesti glavne likove.

Uglavnom, film je vrlo uspješno uspio prikazati važnost zajedništva i obitelji koji se posebno ističu u tim najopasnijim događajima. U filmu također ima podosta nasilja, pa bi bilo dobro poslije filma s djecom porazgovarati o ponašanju likova.

Za djecu: 8+

Za roditelje
Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će nasmijati i roditelje.

Nasilje
Nasilje je prisutno. Majmunoliko čudovište nastoji pojesti glavne likove. Također se pojavljuju majmuni koji djeluju vrlo simpatično i smiješno, a komuniciraju udarcima. Sve to je prikazano kroz humor i zabavu, te bi ih djeca vrlo lako mogla početi oponašati nakon odgledanog filma.

Zastrašujući prizori
Najmlađima bi majmunoliko čudovište i majmuni sa svjetlećim očima mogli biti zastrašujući.

Rječnik
Često se koriste pogrdne riječi poput glupan.

Seks
Nema seksualnih aluzija.

Tempo
Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođeniji starijoj djeci.

*U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.