Kreativne radionice na urbanom pikniku

Urbani piknik SPRINGERICA mjesto je na kojem slavimo proljeće, umjetnost, druženje s ekipom i valjanje u travi.

Osim dobre zabave, hrane, pića i super koncerata, Springerica je pripremila i odličan sadržaj za djecu – kreativne radionice!

Povedite svoje klince do Ljetnog vrta i dok klinci uče, svladavaju nove i izazovne vještine te razvijaju svoju kreativnost, vi se opustite i chillajte uz dobru glazbu!

springerica-radionica-1

Pripremili smo dvije zabavne i edukativne radionice za najmlađe:

U subotu, 25. svibnja, na Springericu smo pozvali Mirnu Gott koja je pripremila interaktivnu radionicu Čitaj, piši, crtaj! za djecu uzrasta od 6 – 10 godina.

Radionica počinje u 11.30 sati, traje 90 minuta i koncipirana je u tri dijela.
U prvom ćemo se upoznati i razgovarati o našim najdražim knjigama, u drugom ćemo pričati o tome što je to pjesma, tema, atmosfera i koju ulogu u poeziji ima glas, a u trećem i napisati ili nacrtati vlastitu pjesmu!
Na kraju ćemo sve to lijepo i izložiti kako bi svi mogli vidjeti naše radove :)

springerica-radionica-2

o voditeljici radionice
Mirna Gott magistrirala je operno pjevanje na Glazbenom Univerzitetu u Beču, nakon čega je radila kao solistica u njemačkim kazalištima. Pred kraj studija drži radionice mjuzikla (od glazbe do kostima i scenografije) u ljetnom kampu za djecu, u Savudriji i Supetru na Braču.

Od povratka u Zagreb, bavi se organizacijom glazbenih događanja i festivala u Hrvatskom društvu skladatelja.
Osim glazbom, slobodno vrijeme ispunjava pisanjem kratkih priča i poezije, koje redovito objavljuje na portalima za književnost i društvenim mrežama. S djecom (6 i 2,5 godine) rado čita, crta, šiva i pleše.
PRIJAVE: info.springerica@gmail.com I u naslovu naznačiti “Čitaj, piši, crtaj!” I maksimalan broj polaznika: 10

U srijedu, 29. svibnja u 17.00 sati, dolazi nam Matilda Ivaniš koja će nas naučiti kako napraviti svoj vlastiti, prirodni parfem! Radionica je namijenjena djeci od 5 – 10 godina, ali i sva starija djeca su dobrodošla, ako ništa drugo – da prisluškujemo sa strane. (yesss! jedva čekamo!)

Nakon što se upoznamo, saznat ćemo par zanimljivosti o nastanku parfema, kao i zašto je bolje da ih sami izradimo.

springerica-radionica-3

Potom ćemo naučiti što su to note parfema i kako odabrati sastojke… pa ćemo i odabrati po jedan miris za sve tri osnovne note koje će činiti naš jedinstveni parfem. Zatim, pažljivo i precizno kao mali kemičari, koristeći menzure, laboratorijske čašice i lijevke, pomiješat ćemo sve sastojke i kreirati svoj jedinstveni miris koji ćemo ponijeti sa sobom.

O voditeljici radionice
Matilda Ivaniš Knez aromaterapeutkinja, diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije te Geštalt savjetnica zaposlena u poduzeću Biovega d.o.o.

Velika ljubiteljica prirode, ljekovitog bilja, eteričnih ulja i svoje tročlane obitelji. Mama petogodišnje Ide s kojom uživa istraživati sve blagodati koje nam Majka priroda daje! Upravo s njom i njenim prijateljicama počela je izrađivati mirisne vodice tj. dječje parfeme kao kreativnu i zdravu varijantu naspram proizvoda koji su u ponudi na tržištu.
PRIJAVE: info.springerica@gmail.com I u naslovu naznačiti “Prirodni parfem” I maksimalan broj polaznika: 10