Nacionalni dan albuma obilježen je, uz promociju knjige – 75 priča o albumima

Uz autora knjige Zlatka Turkalja Turkija, govornici su bili i Gabi Novak, Željko Bebek, Miroslav Rus i Želimir Babogredac, a glazbeni dio uveličale su Antonela Doko i Luce.

nacionalni-dan-albuma-1

Nacionalni dan albuma 2023. obilježen je danas, uz promociju knjige „75 priča o albumima – Diskografska spajalica“, u Hoću knjigu Megastore-u. Događaj u organizaciji Hrvatske diskografske udruge, okupio je ljubitelje glazbe, autore, glazbenike i diskografsku industriju kako bi istaknuo značaj albuma u svijetu umjetnosti i zabave.

nacionalni-dan-albuma-2

Današnji dan podsjetio nas je na to koliko glazba kao umjetnost obogaćuje naše živote, povezuje nas unatoč različitim glazbenim preferencijama, prenosi priče i stvara duboka iskustva za slušatelje. Nacionalni dan albuma značajan je trenutak za hrvatsku glazbenu industriju i kulturnu baštinu, ističući njezinu važnost i doprinos umjetnosti.

03-gabi-novak

Ovogodišnje obilježavanje Nacionalnog dana albuma poklapa se sa 75. rođendanom glazbenog albuma kao formata. U svijetu glazbe, svaki album je unikatno djelo, a donosi priču i emocije, tekstove i zvukove. Kao podrška ovogodišnjem Nacionalnom danu albuma, mnogi poznati glazbenici preuzeli su ulogu ambasadora: Parni valjak, Detour, Ivana Kindl, klapa Šufit, Kojoti, Marko Matijević Sekul iz sastava Manntra, Mihael Kvorka i Teo Grčić.

nacionalni-dan-albuma-4

Posebnost dana koji se obilježava u cijelome svijetu bila je promocija knjige Zlatka Turkalja Turkija „75 priča o albumima – Diskografska spajalica“, novog izdanja knjige iz edicije “Priče o albumima”. Nova poslastica za sve ljubitelje glazbe donosi priče o albumima i radu autora, glazbenika te diskografske industrije na jedinstven i inovativan način, kroz različite priče.

05-zlatko-turkalj

Autor kao strastveni ljubitelj glazbe, s okupljenima je podijelio priče koje su inspirirale neke od najupečatljivijih glazbenih djela. Osim Zlatka Turkalja Turkija, glazbene legende poput: Gabi Novak, Željka Bebeka, Miroslava Rusa i Želimira Babogredca pričali su o anegdotama i osobnim iskustvima iz svijeta glazbe. Glazbeni program uveličale su Antonela Doko i Luce, koje su ostavile dubok utisak na sve prisutne ljubitelje glazbe koji su uživali u jedinstvenoj atmosferi.

06-miro-ungar

Nacionalni dan albuma 2023. je privukao brojne poznate umjetnike i glazbenike, među kojima su bili i: Ivo Josipović, Miro Ungar, Joško Lokas, Ana Radišić, Ivan Tolj, Davor Štern i Zlatko Mateša.

07-zeljko-bebek

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)