Najmanjima je potrebna velika ljubav

U subotu, 9. lipnja, od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (kraj Splavnice) održat će se akcija Udomljavanje je fora.

Ta je akcija, u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, vođena sloganom „Najmanjima je potrebna velika ljubav“.
Njime se građane poziva na privremeno udomljavanje štenaca, tj. da Skloništu u Dumovcu pomognu u brizi za najranjiviju skupinu napuštenih pasa.

stenci-1

Doba je godine kada nesavjesni građani najviše odbacuju mladunčad svojih pasa. Scenariji koji slijede, su različiti – neki štenci ne dočekaju da ih građani pronađu, a oni pronađeni trebaju posebnu skrb.
Dok se ne dokine ovakva praksa čemu treba doprinijeti i novi Zakon o zaštiti životinjama, brigu o psićima preuzima Sklonište u Dumovcu te građani velikoga srca.

stenci-2

Oni koji ne mogu trajno udomiti štene, mogu pomoći i privremenim udomljavanjem. Štene, baš kao i svako mlado biće, osjetljivo je, treba pomoć pri hranjenju, čišćenju te mnogo ljubavi kako bi se zdravo razvijalo.

stenci-3

Na štandu Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba građani će moći dobiti mnoštvo korisnih informacija o privremenom te trajnom udomljavanju. Udomljavanje mogu podržati i kupnjom proizvoda poput majica, marama i narukvica Skloništa te nakita Mirne Berend. Dio novca od prodaje njezinih privjesaka s motivom anđela namijenjen je Noinoj arci. Uz tu udrugu u akciji Udomljavanje je fora sudjeluju i Prijatelji životinja.

Hill’s Pet Nutrition svima kojima udome psa u iduća dva tjedna, darovat će veliku vreću hrane za pse i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)