Nenasilna komunikacija

Diljem svijeta Nenasilna komunikacija (NK) Marshalla Rosenberga koristi se za posredovanje u sporovima i sukobima na svim razinama.

Edukacija je namijenjena roditeljima, odgojiteljima,učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, psiholozima,edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima i svima drugima koji rade s ljudima i žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine.

U Hrvatskoj nemamo certificiranog trenera NK stoga je ova edukacija izuzetna prilika za sve one koji žele postati treneri i širiti mrežu nenasilne komunikacije. Certifikat o završenoj edukaciji Umjetnost autentične komunikacije priznat je od Internacionalnog centra za Nenasilnu komunikaciju CNVC i priznaje se u procesu certificiranja budućih trenera.

marshall-rosenberg

Modul 1.

UMJETNOST AUTENTIČNE KOMUNIKACIJE počinje u petak 27.08.2021., i traje 3 dana (24 sata)
Mjesto: Zagreb, Kukuljevićeva ulica 15 (kod Britanskog trga)
Cijena: 1.500,00 kuna.
Prijaviti se možete na:
info@abecedaroditeljstva.com
Za više informacija nazovite 095/5518344
Više o Nenasilnoj komunikaciji Marshalla Rosenberga pogledajte Ovdje

Teme 1. modula u edukaciji:
– uzroci gubitka povezanosti sa sobom
– empatijsko povezivanje sa sobom
– oslobađanje od srama i krivnje
– briga o sebi i postavljanje granica
– donošenje odluka
– pomirenje sa sobom (medijacija i razrješenje u unutrašnjim konfliktima i „vođenje unutrašnjeg tima u osobi“)

Didaktičko – metodički okvir i pristup učenju:
Primjenjuje se metoda iskustvenog učenja, što znači da se uči na temelju iskustva u radionicama i kroz refleksiju na sadržaj i iskustva. Sudionici su aktivni jer se učenje odvija kroz interakciju, simulacije situacija, igre uloga i metode praktičnog rada.

Dinamika i intenzitet rada:
Učenje u okviru treninga nema za cilj memoriranje sadržaja nego omogućava razvoj osobnosti, što zahtijeva vrijeme, spremnost osobe da se razvija kroz promjene i susrete sa sobom. Intenzitet napretka je individualan. Minimalan benefit nakon edukacija do sad je stjecanje novih uvida i svijest o drugačijim perspektivama.
Maksimalan benefit su uvidi iz novih perspektiva i internalizacija alata za ostvarivanje kvalitetnije međuljudske komunikacije.

Ovom edukacijom razvijamo svijest, sposobnost samopromatranja, samorazumijevanja i usuglašavanje cijelog „unutrašnjeg tima“ koji živi u nama, kako bismo utemeljeno reagirali prema van. To je ključ autentičnosti, integriteta i slobodnog življenja zrele osobe.

„Autentična komunikacija“ je edukacija utemeljena u modelu Marshalla Rosenberga i podrazumijeva sadržaje i komunikacijske vještine koje jačaju našu sposobnost da ostanemo ljudska bića, čak i u teškim uvjetima.
Kreirana je kao tromodularni trening s tim da se svaki dio može pohađati kao zasebna cjelina.

Prvi modul „Autentična komunikacija“ fokusira se na odnos prema sebi i vještine autentičnog samoizražavanja.

Drugi modul “Upravljanje odnosima“ ima za cilj ovladavanje komunikacijskim vještinama u odnosu s drugima.

Treći modul „Upravljanje konfliktima“, odnosi se na preveniranje konflikata i upravljanje izazovnim odnosima, te oslobađanje od „slike neprijatelja“.

Sadržaji edukacije nas vode ka preoblikovanju načina na koji se izražavamo i čujemo druge.

1. Modul
Trening će voditi:
Ivana Pejić,
certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine, profesorica i certificirana konzultantkinja za Hogan procjene ličnosti.

Ivana ima sedmogodišnje iskustvo u podržavanju pojedinaca, grupa i timova u ovladavanju komunikacijskim vještinama i upravljanju odnosima s ciljem ostvarivanja vlastite dobrobiti, efikasnosti u poslovanju i ugodnijih međuljudskih odnosa. Trenerica je za trenere u cilju podrške educiranju novih CNVC trenera.

Član je zajednice trenera u Internacionalnom centru za nenasilnu komunikaciju i koordinatorica projektnim aktivnostima u NVO “Mreža za nenasilnu komunikaciju ”.

Komunikacijske vještine i sama svakodnevno usavršava u izazovima s kojima se susreće u ulozi supruge i majke, što je stalna motivacija za permanentno učenje i razvoj.