Nova knjiga Sanje Pilić

Mozaik knjiga Vam predstavlja novu knjigu Sanje Pilić koja će oduševiti mlade, ali i one nešto starije. Riječ je o 16. knjizi u ovoj biblioteci, a naslovila ju je dobro nam poznatom uskličnom rečenicom: Pošalji mi poruku!

Baš kao i uvijek, Sanja Pilić precizno pogađa teme za djecu koje su im bliske, razumljive i redovito donose određene poruke i poučne primjere. Riječ je o dobitnici brojnih prestižnih književnih nagrada, a odlikovana je i Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića za osobite zasluge u prosvjeti i kulturi. Dramatizacije njenih djela bilježe velike uspjehe u gradskom kazalištu Žar ptica.

posalji-mi-poruku-1Pošalji mi poruku! knjiga je u kojoj je glavni lik trinaestogodišnja Sofija koja, baš poput većine njenih vršnjaka, komunicira sa svijetom pomoću YouTubea. Videom bilježi svakodnevnicu i svoje osjećaje. Tu je i zagonetni Mat koji je šutljiv i distanciran. Tajanstvenost tog dječaka odvest će čitatelja u neke nove teme… topla preporuka svim mladim čitateljima, a pogotovo obožavateljima ove autorice!

Pilić svojim romanom nudi mladima da u slobodi koja ih okružuje u odrastanju biraju pravi put i ne zapnu na preprekama današnjice. Priča je to koja prikazuje opasnost svijeta užurbanosti, mnoštva informacija, različitih medija i društvenih mreža. U njenim knjigama uživaju tisuće djece, a zbog šaljivog stila koji im je pristupačan postaju pravi knjigoljupci. Donoseći drugačiji pogled na dječju realnost, autorica olakšava upoznavanje djece i roditelja, a pomaže da i djeca pronađu sebe kroz likove i priče maštovitih junaka.

Kako se uvijek trudi biti aktualna, autorica ponovno na svoj svjež, duhovit i šarmantan način propitkuje ovo vrijeme u kojem se i odrasli i djeca skrivaju ispod uljepšanih fotografija na raznim društvenim mrežama i lažno sretnih poruka koje izmjenjuju. Možemo li biti iskreniji, imati prave prijatelje ili je sve igra u ovom virtualnom svijetu?

Prema njenom mišljenju, živimo u vremenu u kojem je vrijeme poruka. „Treba ih znati iščitavati iz raznih situacija koje se događaju.“, tvrdi popularna spisateljica.

Zabavno, šarmantno, pametno i vedro štivo za sve!

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga