Nova poučno-zabavna emisija za djecu i odrasle

‘LETI, LETI’, Laudato TV, 15. travnja u 9.15h.

Jedinstvena emisija edukativno-zabavnog karaktera motivira roditelje na izradu didaktičkih dječjih igračaka u svom domu. Detaljno se prikazuje postupak izrade igara, igračaka i pomagala prikladnih za psiho-motorički razvoj djece najranije dobi.

leti-leti-emisija

Ideje mogu pomoći obiteljima s ograničenim prihodima i roditeljima s djecom s neuro-rizičnim razvojem ili poteškoćama te potaknuti na aktivnost i druženje sa starijom djecom koja pod nadzorom odraslih mogu sudjelovati u izradi. U emisiji se navodi koje se sve vještine potiču prikazanom igrom.

Prva sezona donosi deset nastavaka, a u prvoj emisiji pokazuje kako umjesto skupih tvorničkih možemo izraditi domaći plastelin koji je neškodljiv za djecu i povoljniji za obiteljski budžet. Igra s plastelinom omogućava mjesidbu, utiskivanje prstiju u materijal, trganje na komade, valjanje korištenjem valjka kako bi se poticalo usklađene pokrete obje strane tijela, izradu kuglica i dr. oblika.

leti-leti-emisija-1

Osim poticanja taktilne percepcije i vještina hvatanja, igrom s domaćim plastelinom djeluje se i na razvoj mašte i potiče se kreativnost. Ova izrada i igranje osiguravaju kvalitetno obiteljsko druženje.

Iduće emisije donose originalne ideje za igru i pomagala za mlađu djecu ili djecu s poteškoćama u razvoju. S prikazanim igrama potiče se razvoj vještina hvatanja i manipulacije, koordinacije oko – ruka, uparivanje i sortiranje boja, senzorna integracija, spretnost, istraživanje taktilnih kvaliteta, razvoj natjecateljskog duha i dr.

leti-leti-emisija-2

Emisija je nastala u domaćoj produkciji Laudato TV-a uz tehničku podršku Refreshmedije, a u nastanku je sudjelovao stručni tim koji čine radna terapeutkinja Danijela Kljajić i kineziterapeut Dražen Viljušić.

Uz dopuštenje: Laudato (sve fotografije)