Objavljen je osamnaesti roman Gregov dnevnik: Mozak na paši

Jeff Kinney dizajner je internetskih igrica i autor bestselera „Gregov dnevnik“ koji se već sada smatra najpopularnijim serijalom knjiga za djecu i mlade.

Znate li da je osamnaesti nastavak najprodavanijeg dječjeg serijala na svijetu

Kada je 2007. godine Kinney objavio prvu knjigu „Gregov dnevnik“ nije ni slutio da će urnebesnim zgodama i nezgodama mladoga Grega ispisati modernu književnu povijest.

Objavljen je osamnaesti roman „Gregov dnevnik: Mozak na paši“ u prijevodu Ozrena Doležala. Novi nastavak popularnog serijala vraća nas u školske klupe, no ovoga puta njima zavlada potpuni kaos!

Jeff Kinney, autor serijala „Gregovi dnevnici“ i „Dnevnici strašno simpa klinca“, osvaja vrhove ljestvice bestselera New York Timesa, a šest je puta ovjenčan književnom nagradom Nickelodeon Kids’ Choice Award za najomiljeniju knjigu. Jeff je proglašen jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu časopisa Time. Djetinjstvo je proveo u okolici Washingtona, a 1995. godine preselio se u Novu Englesku. Jeff živi sa suprugom u Massachusettsu, gdje vode vlastitu knjižaru, An Unlikely Story.

Donedavno škola baš i nije bila nešto u čemu je Greg uživao. Nakon što se pojavi mogućnost zatvaranja te ionako već narušene ustanove, to ga ne učini suviše žalosnim.

Ali kada Greg shvati da će zbog toga biti prebačen u novu školu, i to ne onu koju će pohađati njegov najbolji prijatelj Rowley Jefferson, njegov će se stav po pitanju cijele situacije naglo promijeniti. Mogu li Greg i njegovi prijatelji spasiti školu od zatvaranja? Ili Grega čeka okretanje nove stranice u životu?

Uz dopuštenje: Mozaik knjiga (sve fotografije)