Trgovački lanac BILLA donirao 100 tisuća kuna

UNICEF i BILLA zajedno za bolji život djece s teškoćama u komunikaciji.

UNICEF i trgovački lanac BILLA udružili su snage na programu „Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama“ kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili da lakše komuniciraju, uče i razvijaju svoje potencijale. U sklopu suradnje, od svakog prodanog albuma „Čarobne avanture” BILLA i njeni kupci donirali su dvije kune za provođenje projekta, čime je prikupljeno 37.400 kuna.
BILLA je dodatno donirala 62.600 kuna kako bi ukupna vrijednost donacije iznosila 100 tisuća kuna.

billa-unicef-1

Završna svečanost suradnje obilježena je projekcijom animiranog filma „Kung Fu Panda 3“ u kinu Tuškanac, na kojoj su predstavnici Bille uručili UNICEF-u ček za donaciju od 100 tisuća kuna. Zahvalnicu na pruženoj podršci u provođenju programa potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama predstavnicima Bille je uručila glumica i UNICEF-ova podržavateljica Mirna Medaković Stepinac.

„Veseli nas što su Billa i njeni kupci prepoznali važnost pružanja jednakih prilika i mogućnosti djeci s teškoćama u razvoju. Upravo je to najvažniji cilj ovog projekta, omogućavanje djeci koja ne mogu govorom izraziti što misle i osjećaju da ih okolina bolje razumije i da razviju sve svoje potencijale“, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

billa-unicef-2

„Billa se uvijek aktivno uključuje u život zajednice u kojoj posluje te smo iznimno zadovoljni što smo kroz suradnju s UNICEF-om obuhvatili velik broj obitelji u svim županijama i Gradu Zagrebu te se nadamo da smo im uljepšali i olakšali svakodnevicu i komunikaciju njihove djece. Ovaj vrijedan projekt potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama u razvoju prepoznali su i naši kupci te im zahvaljujemo na sudjelovanju i prikupljenim sredstvima“, izjavio je Velimir Smetko, direktor marketinga Bille.

Donirana sredstva UNICEF će usmjeriti u edukaciju stručnjaka i roditelja o korištenju tableta s aplikacijama i programima za potpomognutu komunikaciju, a procjenjuje se da će oko 60 posto djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa.

Više o potpomognutoj komunikaciji pročitajte na: http://www.unicef.hr/vijest/kako-nikola-komunicira-bez-rijeci/ i http://www.unicef.hr/potpomognuta-komunikacija/