Tri psihologinje osmislile aplikaciju koja daje uvid u razvojni profil djeteta

Na zasićeno tržište, na kojem naizgled sve već postoji, teško je donijeti nešto novo, no mlade psihologinje okupljene u platformi Psidacta su u tome uspjele.

Istraživanje tržišta provedeno 2019. godine pokazalo je kako je čak 83.3% roditelja zainteresirano za on-line uvid u razvojni status svog djeteta.

Naime, roditelji se često suočavaju s nesigurnostima po pitanju razvojnih potreba svoga djeteta. Drugim riječima, teško im je procijeniti djetetove snažne strane, ali i one slabije, pa im je stoga zahtjevno odabrati aktivnosti i igračke koje će poticati djetetov razvoj. Pritom se događa da roditelji troše veće količine novaca na igračke s kojima se dijete ne može igrati jer su mu prezahtjevne, ili, s druge strane, prejednostavne i nezanimljive.

Tri psihologinje okupljene u platformi Psidacta iz tog razloga su odlučile ponuditi jedinstvenu aplikaciju na tržištu koja pomaže roditeljima u ovim situacijama.

„Kao razvojne psihologinje, svjesne smo da mnoga djeca mogu ostvariti svoje pune potencijale uz ispravno poticanje, ali i da su roditelji često nesigurni kako to činiti.

psidacta

U manjim sredinama često nedostaje i adekvatne podrške razvojnih psihologa stoga smo odlučile kroz našu on-line aplikaciju pokušati pomoći što većem broju roditelja.“- rekla je psihologinja Tea Klepac.

Putem aplikacije roditelji mogu saznati razvojni profil svojeg djeteta (odnosno osvijestiti djetetove jače i slabije strane), dobiti individualizirani Priručnik za poticanje potrebnog područja razvoja, te preporuku igračke koja bi najbolje odgovarala djetetu, i sve to on-line.

psidacta-1

„U svom radu želimo proizvod koji će biti što bolji, ali i što više održiv, stoga smo se prilikom preporuke igračaka vodile time da one budu od prirodnih materijala i potpuno hrvatski proizvodi, te smo jako ponosne što smo u tome i uspjele.“ – rekla je psihologinja Iva Gregov.

„Premda u pandemijsko doba roditelji s djecom provode više vremena kod kuće, oni često nisu sigurni na koje načine bi mogli poticati optimalan razvoj svog djeteta. S time se susrećemo svakodnevno u svom radu. Svjesne smo da je svako dijete posebno, naša želja je da mu se tako i pristupa.

Da se njegovo djetinjstvo kreira prema njemu – njegovim potrebama, željama i mogućnostima.“ – izjavila je psihologinja Tara Lučev.