Vrata Etnografskog muzeja otvorena za najmlađe

Izložba Hrvatskog školskog muzeja u Etnografskom muzeju RIZNICA DJEČJEGA STVARALAŠTVA i radionica Krune i kape iz mašte.

U četvrtak, 1. listopada 2020. godine u 18 sati otvara se izložba RIZNICA DJEČJEGA STVARALAŠTVA nastala u organizaciji Hrvatskoga školskog muzeja i ostvarena u suradnji s Etnografskim muzejom.

Izložba će predstaviti iznimne hrvatske i međunarodne učeničke projekte ostvarene pod vodstvom ugledne pedagoginje dr. art. Dijane Nazor Čorda.

Izložba se održava u Etnografskom muzeju od 1. do 31. listopada 2020. godine.

U subotu, 3. listopada s početkom u 11 sati održat će se radionica Krune i kape iz mašte pod vodstvom autorice izložbe dr. art. Dijane Nazor Čorda. Djeca će nadahnuće za naj, naj krune, kape ili šešire potražiti u izložbi Kapa dolje!

Priča o (ne)pokrivanju glave, a imat će prilike razgledati i novootvorenu izložbu Riznica dječjega stvaralaštva. Sudionike radionice očekuju i slatke nagrade.

Radionica je namijenjena svima starijima od 7 godina

Cijena ulaznice iznosi 15 kn/djetetu i 40 kn/obitelji (djeca + roditelji). Program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te je obavezno nošenje maski u Muzeju. Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na: edukacija@emz.hr.

Kontakt osobe za detaljnije informacije:
Željka Jelavić, voditeljica muzejske edukacije EMZ-a, mob. 099 267 6559.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je Etnografski muzej od 1. listopada otvoren i vikendom, odnosno od utorka do petka od 10 do 17 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Osvrti na izložbu

Dijana Nazor Čorda, ugledna pedagoginja, izložbom „Riznica dječjega stvaralaštva“ predstavila je iznimne hrvatske i međunarodne učeničke projekte u različitim tehnikama. (…)

Ovi likovni radovi donacijom ostaju kao trajno svjedočanstvo određenoga vremena, učenika i škola. Izložbom se želi pokazati neiscrpna dječja kreativnost i naglasiti važnost uloge učitelja – likovnoga pedagoga u nastavi likovne kulture i umjetnosti.
prof. emer. Emil Robert Tanay

Danas već respektabilna prisutnost Dijane Nazor Čorda u smislu pedagoškoga, umjetničkoga i znanstvenoga rada na hrvatskoj i svjetskoj likovnoj sceni govori nam o širokome spektru sadržaja i tema koji se tiču i likovne pedagogije (…)

Doista je vrijedna zbirka likovnih radova koja može poslužiti istraživačima dječjega likovnog izraza u nakani njegova pozicioniranja u hrvatsku likovnu kulturu.
red. prof. art. Danijel Žabčić

Da su dječji radovi koje je Dijana Nazor Čorda prikupila kroz niz svojih originalnih radionica vrijedni čuvanja u muzeju potvrđeno je već samom činjenicom da je za rad s djecom, za originalnu metodologiju koji je pritom inovirala, razvijala i usustavila, dobila najviše nagrade.

Ovu donaciju dječjih radova (…) valja pozdraviti jer je riječ o visokoj razini dječje kreativnosti koja svjedoči pedagoški uspjeh u motivaciji, edukaciji i odgoju djece i mladih za izražavanje u različitim temama, tehnikama i materijalima, prilagođeno dobi. (…)
mr. sc. Branka Hlevnjak

Uz dopuštenje: Etnografski muzej (sve fotografije)