Završeno još jedno senzacionalno izdanje Challenge Tour u Varaždinu

Freestyle trikovi u tri različite discipline i ove su godine zaintrigirali znatiželjnu publiku i ocjenjivački žiri koji je odabrao najbolje među najboljima.

skateboard Challenge_Tour_11

Popularnost ekstremnih sportova raste iz dana u dan, a pravi dokaz tome su razna natjecanja koja broje ogromnu posjećenost zaljubljenika u adrenalin iz svih dijelova svijeta. Nakon veličanstvenog Pannonian Challenge-a koji se već više od dva desetljeća održava u slavonskoj prijestolnici, Osijeku, freestyle profesionalce i znatiželjnu publiku privukao je Challenge Tour u Varaždinu.

Challenge_Tour_12

Četvrtu godinu za redom, ekstremni sportaši okupili su se u varaždinskom skate parku kako bi zainteresiranima pokazali trikove koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. I ove se godine održao u sklopu uličnog festivala Špancirfest, kojemu je donio dašak sporta, adrenalina i urbane popularne kulture.

skateboard Challenge_Tour_10

Inlineri, točnije, vozači na koturaljkama zagrijali su skate stazu i zaintrigirali žiri i publiku spretnim akrobacijama od kojih zastaje dah. Najbolji u spomenutoj disciplini bio je Jan Gašparič, koji je ujedno osvojio i nagradu za best tricks kategoriju.

Challenge_Tour_1

Drugo mjesto je zauzeo Tin Hadžiomerspahić, a treće mjesto Matija Kunštek. Na već dobro zagrijanoj stazi dominirali su i skateri, vozači dasaka na četiri kotača koji su još jednom pokazali savršenu disciplinu i trikove od kojih zastaje dah. Na prvo mjesto u ovoj disciplini smjestio se Fran Zagoršćak.

Drugo mjesto pripalo je Leonu Zlatoviću, a treće Marku Zagoršćaku. Pobjedu u kategoriji best tricks odnio je Leon Zlatović.

pobjednici Challenge_Tour_3

BMX freestyleri pripremili su pravi spektakl, što se moglo vidjeti i po oduševljenoj reakciji prisutne publike. Vješti skokovi na rampama, kao i usavršeni trikovi na preprekama samo su dio onoga što su pokazali i dokazali da ova disciplina uistinu zahtjeva posvećenost i neumoran rad, zbog kojih se pronašla na popisu olimpijskih disciplina.

Najbolji među njima bio je Marin Ranteš, drugi je bio Juan Pablo Rojas, dok je treće mjesto pripalo Viti Kušteru. Budući da su svi natjecatelji bili iznimno dobri, žiri je teško donio odluku o najboljem u kategoriji best tricks, a nagrada je pripala neponovljivom Viti Kušteru.

pobjednici Challenge_Tour_4

‘Sve više djece bavi se ekstremnim sportom te popularnost i u Gradu Varaždinu raste iz dana u dan. Radimo kontinuirano na poboljšanju infrastrukture i veselimo se što ćemo i ubuduće ugostiti najbolje vozače u našem gradu. Grad Varaždin je i ove godine pokrovitelj Challenge toura, a dodatni motiv je i naš Marin Ranteš, koji je jedan od najboljih BMX vozača u svijetu i kandidat za Olimpijske igre u Parizu 2024.godine. ‘ – rekao je Dražen Cesar, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju grada Varaždina.

Grad Varaždin je i ove godine pokrovitelj Challenge toura, a dodatni motiv je i naš Marin Ranteš, koji je jedan od najboljih BMX vozača u svijetu i kandidat za Olimpijske igre u Parizu 2024.godine.

pobjednici Challenge_Tour_2

Okupljeni zaljubljenici iz susjednih zemalja s razlogom su pohrlili na ulice Varaždina kako bi uživali u adrenalinskom natjecanju. Senzacionalne staze, odlična glazbena pozadina, talentirani sportaši i neizostavni trikovi još su jednom dokazali da su ekstremni sportovi u Hrvatskoj izuzetno cijenjeni.

Ovogodišnje spektakularno izdanje u potpunosti je zaintrigiralo znatiželjnu publiku koja je navijanjem za svoje favorite dodatno podigla pozitivnu atmosferu te najavila kako će se i dogodine s oduševljenjem vratiti na isto mjesto, mjesto na kojem ekstremni sportovi žive punim plućima. Zadovoljni organizatori i ove godine posebno su zahvalni Gradu Varaždinu i Turističkoj zajednici grada Varaždina na podršci, bez koje realizacija događanja ne bi bila moguća.

Foto: Marin Stupar i Samir Kurtagić

Uz dopuštenje: PR365