ZG Zoo: Prognoza rezultata utakmice Hrvatska – Ukrajina

Gibon Kenti očekuje pobjedu Ukrajine, a njegova družica Kulička prognozira tri boda za Hrvatsku.

U Zoološkom vrtu grada Zagreba organizirano je prognoziranje rezultata nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Ukrajine koja će se večeras igrati u Maksimiru. Riječ je o kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Važan zadatak, baš kao i tijekom Europskog nogometnog prvenstva, stavljen je pred gibona Kenta kojeg djelatnici Vrta od milja zovu Kenti.

gibon-kent-1i

„Kentijeva prognoza razočarat će hrvatske navijače. Iako su pred njega stavljene kutije s istovrsnim slasticama – voćem i povrćem, on je izabrao onu sa zastavom Ukrajine. Odluku nije donio brzo. Njegovo približavanje i odabir kutije trajali su neko vrijeme. To bismo mogli iščitati kao dugu igru bez pogodaka. Cijelu je priču dodatno začinila njegova družica Kulička. Ona je bez razmišljanja izabrala kutiju sa zastavom Hrvatske. Mi se nadamo da Kenti ima loš dan i da je točna prognoza njegove životne partnerice“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Neobičnu akciju svojeg dvadesetogodišnjeg oca i dvadesettrogodišnje majke sa zanimanjem je pratila uskoro dvogodišnja gibonica.

gibon-kent-2

Djeca pak koja su gledala predviđanje ishoda utakmice između Hrvatske i Ukrajine, dobila su darove Zoološkog vrta i Hrvatskog nogometnog saveza.

Inače, svima koji danas dođu u Vrt s navijačkim rekvizitima, odobrava se popust od 20 posto pri kupnji ulaznice.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)