Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja plesna sezona

Dosadašnji presjek natjecateljske i plesne sezone za Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja teško je sročiti u nekoliko rečenica, no naglasit ćemo ono što smatramo bitnim i što opisuje naš rad i aspiracije.

twirling-mazoretni-klub-12

Ovogodišnja sezona direktno se nadovezuje na prethodnu jer je vremenski period koji dijeli sezone kratak te se trenira i tijekom ljeta, uz kratku pauzu od 2 tjedna. Razlog i cilj „spajanja“ sezona je neometan napredak i konzistentnost treniranja i održavanje radnih navika – rekla je glavna trenerica kluba Tamara Beljak.

twirling-mazoretni-klub-1

U nastavku pročitajte bitne i značajne trenutke svetonedeljskih Iskrica u plesno-natjecateljskoj sezoni 2018./2019., čime će biti opravdana dvostruka nagrada Grada Svete Nedelje iz 2018. godine. Klub je dobitnik javnog priznanja Grada Svete Nedelje za poseban doprinos u promicanju kulture i umjetnosti te nagrade za uspješnu plesnu i natjecateljsku sezonu 2017./2018.

twirling-mazoretni-klub-2

Navedena sezona 2017./2018. završila je sedmodnevnim sudjelovanjem na SUMMER TWIRLING CAMP-u u Pragu (Češka Republika) na kojem su članice kluba bile jedine predstavnice Hrvatske, a koji se održao u srpnju prošle godine.

Instruktori ljetnog twirling kampa bili su renomirani NBTA i WBTF twirling prvaci Pieter Hazeu (IT), Keisuke Komada (JAP), Anetta Lucero (SAD), Thomas Johansen (NOR), Cyril Martin (FRA), Jason Travers (FRA); što govori o kvaliteti kampa te razini znanja koje su članice kluba savladale.

twirling-mazoretni-klub-3

Nova je sezona započela u rujnu s početkom školske godine, također programom usavršavanja: twirlerice kadetske skupine sudjelovale su na twirling seminaru koji je u Novoj Gorici (Slovenija) održao trener, koreograf i svjetski twirling prvak Pascal Dumas.

Početak nove školske godine, osim usavršavanja, donosi i zabavni sadržaj: upise novih članica, nove kostime, nastupe, smotre, putovanja, nove ciljeve i programe za sve dobne skupine kluba.

twirling-mazoretni-klub-4

Od rujna do veljače u novoj plesnoj i natjecateljskoj sezoni 2018./2019., svetonedeljske Iskrice sudjelovale su na nekoliko međunarodnih natjecanja te su ponosne na rezultate i plasmane: 22 zlata i 2 srebra.

Plesni dio sezone bio je veoma bogat. U rujnu i listopadu uveličale su nekoliko događaja u Svetoj Nedelji (STRMECfest, Dječji tjedan, Dane kruha) te su sudjelovale na dvije smotre mažoretkinja, kod Halubajskih mažoretkinja na Viškovu te Svetom Martinu na Muri, kao jedine gošće izvan Međimurske županije.

Od nastupa tijekom jeseni izdvajaju Dječji sajam „Growing up“ te sudjelovanje na 34. Danima beba, djece i trudnica u Westgateu.

twirling-mazoretni-klub-5

Predblagdansko vrijeme bilo je posebno veselo za sve članice kluba: pozvane su da uveličaju prekrasne događaje posvećene sv. Nikoli, kao što su Grad Svetog Nikole u hotelu Academia te doček sv. Nikole u Maloj Gorici kako bi djeci uljepšale blagdane svojim tematskim izvedbama božićnih koreografija.

twirling-mazoretni-klub-13

Klub je ponosni suorganizator 10. Dječjeg festivala „Božić dolazi“ koji je u prosincu 2018. okupio plesne skupine, dječje zborove, mlade pjevačke nade, dok su posebni gosti festivala bili Vanda Winter i Plesni centar Zagreb by Nicolas.

twirling-mazoretni-klub-6

U sklopu festivala održala se i humanitarna akcija „Darujmo s ljubavlju“ za Dom Duga Zagreb koja je bila iznimno uspješna te je rezultirala mnogim donacijama.

Nije nedostajalo ni zabave na 3. radionici „Božićna uvertira“ koju su organizirale kako bi djeca naučila izraditi tradicionalne božićne ukrase, bila kreativna te izradila vlastite ukrase uz ples i druženje.

Radišna atmosfera bila je i u veljači tijekom posjeta Velikom Taboru povodom Valentinova gdje su djeca i roditelji nakon vodstva po dvorcu izrađivali motiv vile Meluzine u glini.

twirling-mazoretni-klub-7

Natjecateljski dio sezone započeo je već u listopadu na međunarodnom natjecanju „Dancing Steps“ koji se održao u Rijeci 27. 10. 2018. godine. Natjecale su se 2 dobne skupine: dječja skupina Mašnica te kadetska skupina Lelica u kategorijama show dancea, mažoreta i pompona.

Rezultati su i više nego značajni: 4 zlata i 1 srebro te veliko iznenađenje, 5 pobjedničkih pehara prema sudačkim ocjenama te odabiru najboljih koreografija, tj. „najbolji od najboljih“.

twirling-mazoretni-klub-14

Pobjednički niz nastavio se u Zagrebu 11. studenoga 2018. gdje su na međunarodnom plesnom natjecanju „Dance Challenge“ osvojile 5 zlata i 1 srebro: 2 zlata u prijavljenim kategorijama pompona i mažoreta te srebro u show kateoriji, kao i 3 pobjedničkih pehara prema odluci sudaca.

twirling-mazoretni-klub-8

Najveća sreća i veselje bilo je prvo mjesto te pehar za najmlađu skupinu Mrvica kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Najveće postignuće od početka sezone do veljače bilo je sudjelovanje na Internationanal dance competition „Winter Open Zagreb“ koji se održao 15. i 16. prosinca 2018. u OŠ Špansko je okupio oko 5000 natjecatelja iz nekoliko zemalja.

twirling-mazoretni-klub-15

Iskrice su prijavile 8 koreografija te bile zlatne u svih 8, što je značajan uspijeh na tako velikom natjecanju, i time dokazale kvalitetu i integritet. Prijavile su show dance, mažoret i pompon koreografije te zasjale 8 puta na prvome mjestu, stavljajući iza sebe mnoge domaće i inozemne klubove.

twirling-mazoretni-klub-9

Nakon uspješnog početka sezone, nadaju se daljnjem nizanju uspjeha i još većem podizanju kvalitete rada kluba. Kako bi to postigli, članice imaju dodatne treninge snage i gimnastike koje vode Lucija Ljubej, najsportašica Svete Nedelja, te njezina kolegica i sportašica Lucija Mamić.

twirling-mazoretni-klub-10

Dolaskom proljeća, dolaze i novi nastupi, gostovanja, natjecanja i izazovi. Očekuje ih međunarodno natjecanje „Križevci Dance Open“ i TREPS plesni susreti u Centru stara Trešnjevka u travnju, svjetsko plesno natjecanje „International Dance Open Zagreb“ u svibnju te međunarodni twirling i mažoret festival „SAMOBORfest“ u lipnju, za koji pripremaju oko 20 koreografija.

twirling-mazoretni-klub-16

U tijeku priprema su i XVIII. Smotra mažoretkinja Zagrebačke županije, Majčin dan „Sve za moju mamu“, a vesele se i nastupima na svjetskom danu plesa u Poreču, u Zoološkom vrtu grada Zagreba povodom manifestacije „Zekanje u ZOO“, Danima Grada Svete Nedelje te već planiraju međunarodno putovanje za jesen 2019. godine.

twirling-mazoretni-klub-11

Volje, motiviranosti i ljubavi prema onome što rade ne nedostaje. Želja im je opravdati plasmane u nastavku sezone te dostojno predstaviti Svetu Nedelju po Hrvatskoj i inozemstvu. Plesna pedagoginja i koreografkinja je Tamara Beljak, a umjetnička voditeljica i predsjednica kluba je Branka Beljak.

twirling-mazoretni-klub-17

Možete ih pratiti na društvenim platformama:
Facebook: Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja
Web: https://tmk-svetanedelja.weebly.com
Instagram: tmk.svn