Pripreme za upis u osnovnu školu pronađite na jednom mjestu

BaDaBum postaje centralno mjesto priprema za upis u osnovnu školu!

Digitalna platforma lansirana prije nekoliko mjeseci na interaktivan i učinkovit način pomaže djeci u razvoju govorno-jezičnih vještina, a sad je obogaćena i novim sadržajima koji pomažu predškolcima kod priprema za upis u osnovnu školu.

mozgalica za djecu

BaDaBum, prva hrvatska digitalna platforma koja na interaktivan i učinkovit način pomaže djeci u razvoju govorno-jezičnih vještina, obogaćena je novim sadržajima koji pomažu predškolcima kod priprema za upis u osnovnu školu.

Platforma je nadopunjena novim razinama na čak pet različitih igara, a još dvije igre će vrlo brzo dobiti svoje nadogradnje. Roditelji osim već postojećih mogu pronaći i osam novih listića za vježbu putem kojih djeca mogu unaprijediti sve od grafomotorike do pažnje, pamćenja i vizualne percepcije.

Bingo mozgalica za djecu

Naime, krajem veljače krenula su testiranja za upise u prve razrede osnovne škole na kojima se procjenjuju djetetove psihofizičke, grafomotoričke i intelektualne vještine te se donosi odluka o spremnosti djeteta za upis u prvi razred.

Vrtići odrađuju neslužbene procjene s predškolcima u periodu između siječnja i ožujka, ali svaka škola prije upisa ponovo testira sve svoje potencijalne prvašiće. Cijeli proces zna biti stresan i za djecu i za roditelje, no kao za bilo kakve testove, zabrinutost se može umanjiti adekvatnom pripremom.

jednina i mnozina

Kako bi proces upisa prošao glatko, važno je na vrijeme krenuti s pripremom te pomoći djetetu da se s procesom učenja upozna kroz zabavno i pozitivno iskustvo.

“Vježbe i igre na BaDaBumu pokrivaju razvoj svih vještina kojima djeca trebaju ovladati prije polaska u školu, a to obuhvaća: predmatematičke i grafomotoričke vještine, vještine jezičnog razumijevanja te fonološke svjesnosti – analizu i sintezu riječi i glasova, rastavljanje riječi na slogove, prepoznavanje i tvorbu rime, razvoj vokabulara, vizualnu percepciju, pažnju, koncentraciju, pamćenje i slično”, objasnila je Martina Starčević Perica, jedna od logopedinja BaDaBum platforme.

logoped Martina Starčević

Jezične vještine predškolskog djeteta najbolji su prediktor uspjeha u ostalim područjima poput matematike, čitanja, pa čak i socijalnih vještina.

Stoga je vrlo važno dobro procijeniti spremnost djeteta za usvajanje jezika, jer kada jezična osnova nije dostatna za početno usvajanje čitanja i pisanja tada se pojavljuju poteškoće te se usvajanje drugih znanja ne može odvijati neometano.

U OVOM tekstu saznajte više oko spremnosti za školu iz aspekta jezično govornog razvoja

BaDaBum je prvenstveno namijenjen djeci predškolske dobi 4-7 godina, roditeljima i logopedima, a iza projekta stoje stručnjaci iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC, agencije 404 i studia Shape.
OVDJE saznajte više o tome tko je logoped i kada treba potražiti njegovu pomoć?

Kartanje ucenje slova

Više informacija o BaDaBumu dostupno je na web stranici, putem koje se mogu isprobati i besplatne vježbe i igre.

Uz dopuštenje: 404 agencije