Slikovnica prilagođena djeci s disleksijom

Sjajne snovite ilustracije akademske slikarice Ivane Radić prate priču o strahovima školske svakodnevnice 13-ogodišnje Ule Reić.

Čega se boje školske princeze, frajeri ili štreberi te kako se s tim strahovima najlakše nositi, provjerite u ovom dvojezičnom izdanju splitskog laboratorija za vizualne komunikacije OmoLab.

slikovnica prilagodena disleksiji

Tekst na hrvatskom i engleskom jeziku posebno je prilagođen za djecu s disleksijom i drugim teškoćama čitanja.
Za lakše i ugodnije čitanje korišten je OmoType font i pozadine posebno izabranih boja.

Slikovnica “Čovječuljci” – prilogođena djeci s disleksijom, a tu je i OmoReader

“Svi su oni naizgled fora ili pametni, kriju svoj strah kao tajnu i ignoriraju ga… Samim tim čovječuljak postaje sve veći… A što je on veći mozak postaje opterećeniji.”

Čovječuljci Slikovnica “Čovječuljci” priča je o strahovima koji žive unutar svih…

slikovnica disleksija

Slikovnica “Čovječuljci” priča je o strahovima koji žive unutar svih glava i rastu dok ne pričamo o njima. Prilagođena je djeci s disleksijom i poteškoćama u čitanju kako bi ih osnažili da komuniciraju o svojim strahovima.

Nastala je prema priči trinaestogodišnje djevojčice Ule Reić koja i sama ima disleksiju. Slikovnica se može naručiti kontaktom putem Facebook stranice ili e-mail-a.

Alis Pećarić Marić:
“Oduševila sam se kada smo ovo vidjela i pročitala. Puno djece ima i pati od disleksije. Zbog toga imaju strahove, niski prag samopouzdanja i lošije rezultate u školi.

Sjajna i entuzijastična ekipa koja je izdala ovu kreativnu i korisnu slikovnicu razvila je i aplikaciju OmoReader koja osobama s disleksijom olakšava, poboljšava i potiče čitanje.

OMOREADER

Njihova aplikacija OmoReader dostupna je na hrvatskom jeziku te sadrži više od 200 besplatnih elektroničkih knjiga. Uskoro će izdati poboljšanu verziju koja će uz hrvatski biti i na engleskom jeziku.

OmoReader će biti uvijek besplatan za korištenje za osnovne funkcionalnosti koje omogućuju da se u potpunosti sačuva ugodno iskustvo čitanja.